În paralel, Ministerul american al Justiţiei a anunţat, tot joi, un acord amiabil cu Michael Todd Schulenberg, medicul care l-a tratat pe Prince de două ori înainte de moarte.

Cel care a recunoscut că a prescris o reţetă de analgezice Percocet unui apropiat al cântăreţului, deşi ştia că medicamentele erau pentru el, a acceptat să plătească o amendă de 30.000 de dolari justiţiei americane.

De asemenea, el s-a angajat să se supună unor controale în următorii doi ani, de natură să urmărească medicamentele prescrise de el pe bază de reţetă.

Mark Metz a reamintit, în cadrul conferinţei de presă, că ancheta a stabilit că medicamentele prescrise de dr. Schulenberg nu au provocat decesul muzicianului.

Prince a murit la 57 de ani, pe 21 aprilie 2016, fiind victima unei supradoze de Fentanyl, un analgezic foarte puternic, pe care l-a luat din greşeală, crezând că este vorba despre un medicament împotriva durerii mult mai slab. De altfel, autopsia artistului a exclus varianta unei sinucideri.CITEȘTE ȘI… Scandal declanșat de premiul primit de Olivia Steer pentru „rolul său activ în societate”. Premiul i-a fost retras