Mergi direct la conținut »
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > Pasiunea pentru desen i-a adus lui Șerban Copoț și prima poreclă, "Gâză" | FOTO

Pasiunea pentru desen i-a adus lui Șerban Copoț și prima poreclă, „Gâză” | FOTO

Lui Șerban Copoț nu-i ia prea mult timp ca să se apuce de desenat. De când se știe a prins drag de creion și coala albă de hârtie pe care își așterne cu ușurință și talent o parte din trăirile interioare. Pasiunea lui pentru desen îl însoțește încă din copilărie, iar cea care i-a insuflat-o a fost mama lui, profesoară de desen.

 

„Am început desenul și compoziția de mic, de pe la 4-5 ani. Îmi plăcea mult să desenez, iar prima mea poreclă a fost Gâză, pentru că desenam gâzele pe care le vedeam și făceam cântecele despre ele. Urmăream furnicile, le construiam diguri ca, atunci când plouă, să nu li se inunde mușuroiul, le duceam pâine. Și dragostea asta am prins-o de la mama”, povestește artistul.

De fapt, artistul ar putea spune că a trăit, la propriu, printre desene. „În casă, pe toți pereții camerei mele erau desenate sigle și personaje din desene animate, cum ar fi Garfield, îmbrăcat în detectiv, sau Casper și sigla Ghostbusters, totul făcut la milimetru. Era ceva de muncă pentru că peretele era cu calciu și trebuia să dau cu pensula într-un anumit fel. Îmi lua două zile să le fac. Mai aveam desenată și emblema de la G-shock, ceasul pe care îl am la mână acum. De când eram copil îmi doream un astfel de ceas, mai ales că e folositor, are niște funcții specifice de sailing”, își amintește el.

Are 23 de ani și a dat lovitura cu o afacere unică în România! Ideea genială din care s-a îmbogățit
Recomandări

Are 23 de ani și a dat lovitura cu o afacere unică în România! Ideea genială din care s-a îmbogățit

Pe cât de mare era pasiunea lui pentru desen, pe atât de ridicate erau și așteptările mamei lui. „Mama a fost și profesoara mea. Am avut lucrări pe care a trebuit să le refac la 1 noaptea, pentru că îmi spunea că nu sunt de 10. Așa că stăteam și munceam până erau de 10. Pentru mine a fost mai greu că mama îmi era profesoară, și la școală eram supravegheat, nu apucam să fac lucruri, deși eram șeful drăcăriilor”, afirmă Șerban.

Nu puține sunt dățile în care artistul le desenează celor doi fii ai lui, dar știe că atunci când vor fi la școală îi va susține să-și facă de unii singuri proiectele.

„Îi voi învăța, dar nu le voi desena eu nimic. Sunt niște secrete pe care le pot arăta, de perspectivă, de detalii. Nu o să meargă niciodată cu desene făcute de altcineva, așa cum nu m-am dus nici eu”, precizează Șerban Copoț.

Mai mult, Șerban Copoț a găsit o cale de a insera și această pasiune în noul proiect pentru părinți și copii pe care urmează să-l lanseze în curând.

Citește și: Falsul medic ginecolog de la Spitalul Județean Ilfov n-a dat Capacitatea, a intrat la liceu cu media 1,68 și s-a retras din școală în clasa a IX-a! Mărturii ale pacientelor operate de ea

 

Close
Închide
  Close