Mergi direct la conținut »
VIDEO/Povestea uneia dintre cele mai ascultate piese de Revelion: Abba, Happy New Year. Videoclipul a fost filmat în apartamentul regizorului!
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > VIDEO/Povestea uneia dintre cele mai ascultate piese de Revelion: Abba, Happy New Year. Videoclipul a fost filmat în apartamentul regizorului!

VIDEO/Povestea uneia dintre cele mai ascultate piese de Revelion: Abba, Happy New Year. Videoclipul a fost filmat în apartamentul regizorului!

Happy New Year Happy New Year May we all have a vision now and then Of a world where every neighbor is a friend...

(Un an nou fericit/ Poate cu toții avem un vis din când în când/ despre o lume în care fiecare vecin îți e prieten…)  

Refrenul melodiei ”Happy New Year” cântate de ABBA este, probabil, cel mai ascultat în noaptea de Revelion, după clasicul ”La mulți ani cu sănătate!”. Deși acum e un mega hit, drumul spre fruntea clasamentelor nu a fost deloc ușor. Piesa, lansată în 1980, a așteptat aproape două decenii ca să devină celebră în toată lumea.

”Tăticule, nu te-mbăta în ziua de Crăciun”

Ideea melodiei le-a venit celor doi compozitori ai trupei, Benny Andersson și Bjorn Ulvaeus. Dar planurile lor nu erau să lanseze un single care și azi e cântat de o lume întreagă de Anul Nou, ci pur și simplu o melodie care să facă parte dintr-un musical: băieții de la ABBA intenționau să colaboreze cu celebrul umorist John Cleese, fondatorul nu mai puțin faimosului grup comic Monty Python.

Așa că s-au întâlnit, în ianuarie 1980, și au discutat despre un musical. Compoziția avea titlul de lucru „Daddy Don’t Get Drunk on Christmas Day” („Tăticule, nu te-mbăta în ziua de Crăciun”), ceea ce era suficient de ispititor pentru John Cleese! Dar planurile nu s-au materializat, așa că ABBA a înregistrat în februarie piesa în forma actuală, scrie unsitedemuzica.ro.

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”
Recomandări

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”

Un succes întârziat

Piesa ”Happy New Year”, cu vocea blondei Agnetha Fältskog în prim-plan, a fost inclusă în albumul „Super Trouper” și multă vreme aproape că a fost trecută cu vederea de fani. Practic, cântecul a figurat ca single în 1980 doar în Argentina, unde a ajuns în Top 5 (varianta în limba spaniolă, „Felicidad”).

Asta chiar dacă, în noiembrie 1980, înainte de lansarea albumului „Super Trouper”, a fost realizat și un videoclip de promovare, filmat în apartamentul regizorului Lasse Hallström!

Ulterior, deși televiziunea suedeză difuza melodia la fiecare An Nou, hitul „Happy New Year” a așteptat aproape două decenii pentru a fi lansat pe single, în anul 1999. Succesul a fost uriaș, Într-un timp record piesa a ajuns în topurile din toată lumea, iar de acolo, în inimile fanilor de pretutindeni.

„Happy New Year” este un cântec despre teama de viitor, spaima că ar putea fi mai rău ceea ce vine, iar scopul e să ne încurajeze să înfruntăm ceea ce urmează, a precizat compozitorul Benny Andersson într-un interviu .

 
Close
Închide
  Close