moni_bordeianuFlorin Moni Bordeianu (69 ani), a fost operat la începutul lunii iunie, în Germania, țară al cărei cetățean este, și i-a fost amputat un picior de la genunchi.

Artistul ce se identifică cu una dintre cele mai ascultate melodii românești ”Canarul”, este bine, în ciuda handicapului căpătat, a acceptat situația și se deplasează cu ajutorul unei proteze. Într-o discuție purtată cu bunul său prieten, tvristul Doru Ionescu, Moni  își dorește ca, la anul, să vină în România și să mai urce pe scenă alături de Nicu Covaci și trupa sub a cărei titulatură s-a făcut cunoscut.

Moni Bordeianu a imigrat cu mult înaintea colegilor săi de la Phoenix în Germania, la începuturile anilor ‘70, apoi în Statele Unite ale Americii. S-a reîntors în Germania, unde a ieșit la pensie în urmă cu doi ani. După 89, Moni Bordeianu a venit deseori în România pentru a concerta alături de foștii săi colegi, chiar și după scindarea componenței cu care s-a consacrat grupul.

Imediat după ce i-a fost amputat piciorul, Joseph Kappl, fostul său coleg din Phoenix, l-a vizitat pe Moni vizitat la clinica germană unde solistul a fost operatt. ”Mi-a mai relatat că, faptul că a reușit să accepte situația în care se află, îl ajută să privească cu speranță în viitor și să facă tot posibilul în vederea compensării handicapului cauzat de pierderea suferită, așa cum au reușit s-o facă și mulți alții care împărtășesc aceeași soartă”, sunt vești aduse de fostul chitarist bass al trupei Phoenix în urma discuției cu Moni.

Moni Bordeianu a fost externat după luni de exerciții pentru a învăța să meargă din nou.

moni bordeianu

Țiriac a anunțat live la TV ce sumă donează în criza coronavirus: „Ajutăm 40.000 de oameni”
GSP.RO

Țiriac a anunțat live la TV ce sumă donează în criza coronavirus: „Ajutăm 40.000 de oameni”

Horoscop 29 martie 2020. Fecioarele sunt preocupate de imagine
HOROSCOP

Horoscop 29 martie 2020. Fecioarele sunt preocupate de imagine