Mergi direct la conținut »
Romeo Negoiasa a fost profesor vreme de 16 ani, înainte să formeze trupa Alesis și să se apuce de cântat
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > Romeo Negoiasa a fost profesor vreme de 16 ani, înainte să formeze trupa Alesis și să se apuce de cântat

Romeo Negoiasa a fost profesor vreme de 16 ani, înainte să formeze trupa Alesis și să se apuce de cântat

Romeo Negoiasa a fost profesor vreme de 16 ani, înainte să formeze trupa Alesis, cu soția lui, și să se apuce de cântat. A apucat-o pe drumul muzicii cu un “bagaj” de 2.000 de fani, foștii săi elevi, care-i urmăresc îndeaproape noua carieră.

De Florian Gheorghe,

Muzicianul a fost profesor de desen și de muzică și a pregătit multe generații de elevi – între 2.000 și 3.000, ne spune solistul -, la un liceu din orașul său natal, Câmpina.

“Tata a lucrat în învățământ, la fel și mama, dar și sora mea, așa că am urmat și eu tradiția din familie. Am părăsit catedra în momentul în care mi-am dat seama că ne aflăm pe un drum greșit. Mi-a plăcut foarte mult să lucrez cu elevii, mi-am iubit meseria, m-am molipsit de dragostea pentru învățământ, am făcut-o ca la carte, m-am autoperfecționat și am trecut prin multe încercări și evaluări”, ne-a povestit artistul-fondator al duo-ului Alesis. Formația a luat ființă în urmă cu opt ani, iar între timp, Romeo Negoiasa și soția lui au întreprins un lung turneu peste Ocean, în Statele Unite.

Romeo Negoiasa a fost profesor vreme de 16 ani: “Dacă ar fi fost un sistem sănătos, poate că aș fi rămas în învățământ”

“Dacă ar fi fost un sistem sănătos, poate că aș fi rămas în învățământ. Acum nu-mi mai pare rău, tot educație fac, însă prin muzică. Nu ne numim întâmplător Alesis, înseamnă «muzică aleasă pentru oameni aleși». Eu și Alina, soția mea, nu cântăm «degeaba», adică melodii fără mesaj. Acordăm multă importanță acestui aspect și asta contează mult în fața oamenilor care ne stimează”, susține Romeo Negoiasa, artist ce a debutat pe scenă la 9 ani, în formația Prichindel, condusă de tatăl său, iar, la 20 de ani, în perioada stagiului miliar, a fost numit dirijorul unui cor de 500 persoane.

Romeo Negoiasa și soția lui, alături de un cuplu emblematic al muzicii populare românești, Maria Dragomiroiu și soțul și impresarul ei, Bebe Mihu


EXCLUSIV/ Irina Loghin se îmbracă, la 79 de ani, ca o adolescentă! Poartă blugi rupți și tricouri

Close
Închide
  Close