Mergi direct la conținut »
VIDEO/Sean Paul, declarație-șoc înainte de concertul de la București: „N-am știut că Inna e româncă! Îmi cer scuze, Inna!”
Muzică și Filme Libertatea > Entertainment > Muzică și Filme

VIDEO/Sean Paul, declarație-șoc înainte de concertul de la București: „N-am știut că Inna e româncă! Îmi cer scuze, Inna!”

Cântărețul Sean Paul a venit pentru a treia oară în România. Cu acest prilej, în cadrul unei întâlniri cu presa, muzicianul a mărturisit că nu cunoaște muzicieni români. Dar, după ce a aflat că Inna este născută aici, jamaicanul a avut o revelație!

Parcă nevenindu-i să creadă, Sean Paul a întrebat: „Inna e din România? Habar n-aveam! N-am știut că Inna e româncă! Îmi cer scuze, Inna!”, a spus acesta, greșind inițial și schimbând „Inna” cu „Nina”. Fără să-și scoată ochelarii de la ochi sau șapca de pe cap, muzicianul a întârziat la întâlnirea cu presa pentru că a ajuns la București cu greu, după un drum foarte lung. A preferat să vină cu trupa și cu tehnicienii săi din Serbia, cu un autocar special, în loc să ia un avion. Însoțit permanent de bodyguarzi, cântărețul cunoscut pentru piese precum „Temperature” sau „She doesn’t mind” a ținut totuși să spună că a venit în România pentru că aici s-a simțit bine de fiecare dată, fiind primit cu căldură.

Îmi pare rău că lumea nu prea înțelege ce zic”, a mai adăugat Sean Paul, făcând referire la stilul său deosebit de a cânta, care nu este rap, ci mai degrabă, spune el, un amestec de rap și cântec. „Mai importante sunt mesajele pe care le transmit, iar cele mai multe zic să te bucuri de moment și de prezent. Muzica îmi dă o energie bună și asta încerc să dau și eu înapoi”, a mai zis jamaicanul de 45 de ani. El a mai mărturisit că visul său neîmplinit este acela de a-și face propriul studio, însă „de când cu muzica făcută pe calculator….”.

La finalul întâlnirii cu jurnaliștii români, Sean Paul a ținut să transmită un salut ziarului Libertatea și cititorilor săi:

Sean Paul s-a născut în Kingston, Jamaica, și și-a petrecut primii ani în Saint Andrew Parish. Bunicul său paternal era evreu, a cărui familie a imigrat din Portugalia, iar bunica de pe linie paternală era o afro-caraibeană. Mama sa este de descendență engleză și chinezo-jamaicană. Sean a fost crescut în catolicism. A frecventat liceul Wolmers pentru băieți, unde a fost antrenat ca flautist clasic, liceul „Belair” și colegiul de Arte, Sport și Tehnologie, cunoscut ca Universitatea de Tehnologie.

Cazul Floyd de România. Un bărbat din Vatra Dornei a murit după ce un jandarm l-a presat la pământ. Ce a urmat
Recomandări
Cazul Floyd de România. Un bărbat din Vatra Dornei a murit după ce un jandarm l-a presat la pământ. Ce a urmat
 

Sean Paul și Simona Ionașcu, PR-ul evenimentului      FOTO: Florin Ghioca

A avut o scurtă apariție în filmul „Belly” din 1998. În 2000, Sean Paul a lansat albumul de debut „Stage One”. În 2002, a început să lucreze mult cu o echipă de producători din Toronto, anunțând lansarea celui de-al doilea album, „Dutty Rock”. Propulsat de succesul melodiilor „Gimme the Light” și „Get Busy”, albumul a fost un succes mondial, cu vânzări de peste 6 milioane de copii. Sean Paul și-a pus amprenta vocală specială și inedită și pe melodia lui Beyoncé „Baby Boy”, precum și pe melodia lui Blu Cantrell, „Breathe”. Ambele l-au ajutat teribil în viitoarea carieră nord americană. În această perioadă, a apărut la Punk’d, 106 & Park, Sean Paul Respect, Making the Video („Get Busy”, „Gimme the Light”, și „Like Glue”) iar videoclipurile sale au fost difuzate pe MTV și BET. Cele mai mari hituri ale artistului includ „Get Busy”, „Like Glue”, „Gimme the Light”, „Baby Boy”, și „I’m Still in Love with You”.

Se conturează o nouă alianţa electorală. De ce a anunţat Victor Ponta că va candida la prezidenţialele din 2024
Recomandări
Se conturează o nouă alianţa electorală. De ce a anunţat Victor Ponta că va candida la prezidenţialele din 2024
 

Cel de-al treilea album a lui Sean Paul a fost lansat în 27 septembrie 2005. Albumul conține cinci piese de succes: „We Be Burnin'”, „Ever Blazin'”, „Give It Up to Me”, „Never Gonna Be The Same” și „Temperature” care au dat lovitura în mai toate topurile. A fost nominalizat la Billboard Music Awards în 2006 la categoriile Male Artist of the Year, Rap Artist of the Year, Hot 100 Single of the Year și Pop Single of the Year pentru melodia „Temperature”. De asemenea, a câștigat un premiu American Music cu melodia „Give It Up to Me”. În martie 2007, s-a întors în Jamaica unde a interpretat la ceremonia de deschidere a Campionatului Mondial de Cricket 2007.

Cum a reușit Primăria Sector 1 să ocolească o licitație din bani publici de 54 de milioane de lei
Recomandări
Cum a reușit Primăria Sector 1 să ocolească o licitație din bani publici de 54 de milioane de lei
 

În august 2009, Sean Paul a lansat albumul ‘Imperial Blaze’, cu lead single-ul ‘So Fine’. În 2011, Sean Paul a anunțat că lucreaza la un nou album. Primul single a fost lansat în vară și a fost un adevărat hit în Europa. El a concertat de două ori în România: în 2007 a susținut un recital la Premiile MTV România, decernate la Sibiu, iar în iunie 2010 a concertat la Turabo Summer Club.

CITEȘTE ȘI

VIDEO EXCLUSIV/„Călăul de boschetari” Sergiu Băhăian, părăsit de familie în puşcărie! „Devenim aşa, nişte tablouri uitate prin pod…”

VIDEO/ Roxana Lupu, actrița care a jucat-o pe Regina Elisabeta II, povestește cum a obținut rolul și cum a reușit să intre în pielea unui asemenea personaj

Close
Închide
  Close