Mergi direct la conținut »
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > Solista Paula Monica Mitrache, cea care a amplificat succesul mondial O-Zone, a dus “Dragostea din tei” în bisericile catolice italiene

Solista Paula Monica Mitrache, cea care a amplificat succesul mondial O-Zone, a dus “Dragostea din tei” în bisericile catolice italiene

O-Zone a rămas în istorie ca prima trupă ce a cunoscut succesul la nivel mondial cu o piesă în limba română. O poveste de succes cu implicații la care nici nu te aștepți. La faptul că întregul mapamond a ajuns să fredoneze “Ma-Ya-Hi” a contribuit și o solistă română stabilită în Italia. Sunt 15 ani de când O-Zone s-a destrămat, dar Paula Mitrache continuă să facă furori cu renumitul cântec pe care l-a introdus, mai nou, și în biserică, într-o nouă variantă.

De Florian Gheorghe,

Membrii trupei O-Zone au vândut peste 8 milioane de discuri, despărțindu-se după șase ani, cu multe milioane de euro în conturi, mai ales în ceea ce-l privește pe Dan Bălan. Însă poate că succesul nu ar devenit unul istoric dacă Paula Monica Mitrache nu ar fi făcut celebră la nivel european propria variantă a piesei “Dragostea din tei” în 2004. Până atunci, cântecul respectiv a zăcut fără perspectivă pe un album al O-Zone (lansat cu un an înainte pe piața rusească și românească), fără să întâlnească succesul. Paula Mitrache, solistă a unui grup etno, “Haiducii”, cunoscut la petrecerile românilor din Italia, a făcut din “Dragostea din tei” un adevărat hit, varianta sa explodând în topurile muzicale din Italia, apoi în întreaga Europă. Atunci au apărut la rampă O-Zone, revendicând succesul cântecului ce, ani la rând, a făcut să vibreze planeta.

Sub numele de “Haiducii”, Paula încă este invitată la mari festivaluri retro din Europa

Chiar dacă Dan Bălan, Arsenie Todiraș și Radu Sârbu nu mai cântă împreună “Dragostea din tei”, melodia acestora continuă să-i dea de lucru frumoasei românce, astăzi în vârstă de 43 ani, fostă elevă a regretatului Ioan Luchian Mihalea. Pe fondul exploziei festivalurilor muzicale retro, Paula Mitrache încă este invitată să cântă în multe țări din Europa. Fire credincioasă, Paula a făcut o nouă variantă a cântecului, “Parliamo di Gesù” (“Să vorbim despre Iisus”) împreună cu pastorul Don Alessandro Cosu, cunoscut predicator catolic în Italia. Cântec pe care l-au lansat la o acțiune caritabilă patronată de Biserica Catolică și pentru care s-a filmat și un videoclip în biserică. “A fost o onoare să cânt cu ea. Paula este o femeie de o credință profundă. Este ortodoxă, eu catolic, iar muzica ne-a unit. Pot să vă spun că a fost o frumoasă experiență”, ne-a spus preotul Don Alessandro Cossu din San Teodoro, Sicilia. “Pentru mine întâlnirea cu Don Alessandro a fost una plină de lumină, de armonie între creștinii catolici și ortodocși. Așa cum Papa Francisc i-a spus Patriarhului Daniel: «Mergem împreună»”.

La granița cu o viață nouă. Un reportaj-documentar Elle despre ce se întâmplă cu adevărat cu refugiații din România
Recomandări

La granița cu o viață nouă. Un reportaj-documentar Elle despre ce se întâmplă cu adevărat cu refugiații din România

De 25 ani în Italia, Paula Mitrache, cândva finalistă la Miss București 1990, locuiește la Giovinazzo, Bari. Solista a fost consilier pentru integrare la primăria din orașul său, ca urmare a muncii sale de mediator cultural atestat, fiind cea de-a doua româncă numită în acestă funcție într-o primărie din Italia, după Ramona Bădescu, care a avut la Roma același statut în organigrama administrativă locală.

“Dragostea din tei” s-a aflat pe prima poziţie în 27 de ţări pe întregul mapamond și a fost reînregistrată de 200 de artişti în 14 limbi diferite.

Close
Închide
  Close