Mergi direct la conținut »
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > Tamara Buciuceanu Botez, premiată la TIFF pentru întreaga carieră GALERIE FOTO

Tamara Buciuceanu Botez, premiată la TIFF pentru întreaga carieră GALERIE FOTO

Momente emoţionante sâmbătă noaptea la TIFF, în Sibiu. Invitată pentru a primi premiul pentru întreaga carieră, Tamara Buciuceanu Botez le-a mulţumit celor peste 2.000 de oameni care au venit să o aplaude că nu au uitat-o.

Artista a mărturisit că dacă ar fi să o ia de la capăt, ar face exact acelaşi lucru cu cele „două vieţi” pe care le-a trăit: una personală şi una pe scenă.

„Am trăit două vieţi: a mea – care peste o lună face 87 şi tot a mea – 64 de ani de teatru. Mă simt foarte tânără, bucuroasă, fericită că văd atâta lume. Înseamnă că nu m-a uitat nimeni. Vreau să vă spun ceva! Un răspuns la ce-o să mai fac de acum, dacă mă întreabă cineva! Am să iau de la capăt ceea ce am făcut ! Şi când nu veţi mirosi flori de câmp pe scenă seara, poate vă veţi întreba atunci unde o fi plecat Tamara. Vă mulţumesc că nu m-aţi uitat!”, a spus Tamara Buciuceanu Botez.

Regizorul Tudor Giurgiu, directorul TIFF Sibiu a spus, despre Tamara Buciuceanu Botez că este o „icoană a unui mod de a face meseria”.

„E o icoană a unui mod de a face această meserie de actor într-o perioadă grea, în România. Cred că seriozitatea în primul rând a caracterizat-o de-a lungul întregii cariere artistice, o carieră excepţională”, a spus Tudor Giurgiu, care i-a înmânat distincţia Tamarei Buciuceanu.

Deşi marea actriţă s-a retras, peste 2.000 de oameni au rămas să vadă un film care a rămas în istoria cinematografiei româneşti: „Cuibul de Viespi”, care s-a terminat după miezul nopţii.

Close
Închide
  Close