MENIU CAUTĂ
28 Aug. 2018 13:00 , de Florian Gheorghe

VIDEO /Nikolaos Papadopoulos a tradus în greacă piese românești celebre. Cântă melodiile de la Holograf la bouzouki!

Distribuie

În vreme ce românii sunt înnebuniți după muzica grecească, Nikolaos Papadopoulos are mare succes, mai ales în țara sa de origine, cântând la bouzouki mari succese românești traduse în limba elenă.

Cum limba română nu s-a prins de el, desi Constanța îi este a doua casă de ani buni,  solistul, originar din Salonic, duce mai departe cunoscute teme muzicale ale multor prieteni de-ai săi – Dan Bittman (FOTO), Bogdan 'Bodo' Marin, Gheorghe Gheorghiu, Marcel Pavel ori mari piese ale regretatului Dan Spătaru –făcându-le cunoscute în noi forme, în limba sa natală.

Legătura artistului grec cu România s-a produs printr-o nefercită întâmplare (a suferit un grav accident rutier în Constanța, în urma căruia a scăpat cu mare noroc, taxi-ul în care se afla s-a ciocnit violent de alt autovehicul, iar în urma împactului șoferul a decedat) și a continuat cu perioada de spitalizare, totul finalizându-se cu faptul că, tot în orașul de la malul mării, în acea perioadă, și-a găsit dragostea cea mare.

Nikolaos Papadopoulos cântă la bouzouki mari succese românești

Nikos cântă la fel de mult și aici, talentul și originalitatea sa transformându-l în cel mai apreciat solist de muzică grecească la pe la noi, iar, cât locuiește aici, la Constanța se simte ca acasă, după cum ne spune chiar el, „că încă simte influența greacă” (în antichitate orașul, pe atunci Tomis a fost port și colonie grecească).

„Românii iubesc cultura grecească, iar Constanța are ceva special, poate și pentru faptul că e clădită pe bazele unei colonii grecești”, spune Nikos.

Pe lângă succese consacrate grecești, simpaticul solist își uimește conaționalii cu inedite variante ale melodiilor „Dacă noi ne iubim” (Holograf), „Cerul” (Proconsul) ori „Unde dragoste nu e, nimic nu e”, ba chiar și prin cunoscute teme populare ori de petrecere românești ale căror texte le-a adaptat în limba greacă. Melodii pentru care și-au dat „binecuvântarea” pline de încântare vedetele noastre.


CITESTE SI:

FOTO / Cum au fost surprinși Liviu Dragnea și Irina Tănase la nunta lui Dragnea Jr.

Comentarii