Oana Sîrbu a fost mereu foarte discretă cu viața personală. Artista și-a deschis însă sufletul și ne-a vorbit despre relația pe care o are cu fiul său, Alexandru, de dragul căruia e decisă să renunțe cât mai repede la mașina personală, pentru a-i face plăcerea de a-l însoți în turul Capitalei cu mijloacele de transport în comun.

„Îi place să meargă cu autobuzul prin tot orașul. L-a plimbat până acum un an, doi, peste tot, bunicul lui, adică tatăl meu. Știe toate legăturile, are simț de orientare. Îi plac foarte mult trenurile. Recent, l-am luat cu mine la festivalul de la Dorohoi, unde am făcut parte din juriu, și cu toate că am avut bilet la cușetă, a stat cu ochii ațintiți pe geam. Eu nu merg cu mijloacele STB, dar voi începe. E atât de aglomerat Bucureștiul, încât cred că e funny să lași stereotipiile astea și să îmbrățișezi și o viață mai obișnuită. Să fii un om normal, din când în când. Eu nu mă dau jos din mașina proprie, dar la invitația băiețelului, o să-l însoțesc, în scurt timp, cu metroul și cu autobuzele”, a mărturisit Oana Sîrbu pentru Libertatea.

Îi corectează temele, dar nu se pricepe la matematică

Artista ne-a mai spus că-și face mereu timp să-i verifice lui Alexandru, care acum este în clasa a III-a, temele și cunoștințele dobândite la ore. Doar că la matematică nu se pricepe. Așa că a găsit persoana potrivită care să o înlocuiască.

„Îl ajut mai mult la materiile umaniste. Fac cu el la limba română. E foarte dificil, materia avansează rapid și dacă nu învață în fiecare zi ce se predă la școală, se aglomerează. Trebuie să-i verificăm, să le fim alături. Nu ne putem baza doar pe școală. El nu e la after school, dar rămâne câteva ore după la școală, unde-și face temele. Eu îl verific acasă la engleză, la gramatică. Facem și la muzică. La matematică nu mă pricep, dar are pe cineva care-l ajută”.

Oana Sîrbu și-a dat fiul și la cursuri de muzică, dar nu crede că Alexandru își va face o meseria din asta:

„El face pian și muzică extrașcolar, în mod profesionist, la Liceul George Enescu. Are ureche muzicală, aptitudini. De aceea l-am dat la pian, îl chinuiesc puțin cu studiul zilnic, dar nu cred că va face meseria asta. E la alegerea lui să facă tot ce-i va plăcea”.

Foto: Dumitru ANGELESCU/ Video: Bogdan SOROCAN

Citește și:

EXCLUSIV | Descoperire istorică! Un brașovean și un iranian au găsit, ascuns într-un dulap de epocă și neatins de 80 de ani, dosarul pe care Antonescu l-a trimis cu armata la Moscova ca să revendice tezaurul României!