„Când eram tânăr, mergeam mereu de 1 mai la munte. Asta ar fi locaţia ideală pentru mine, probabil că şi anul acesta vom ajunge la munte dacă nu ne vom face alte planuri. Cât despre mici, mie îmi plac cei suculenţi, nu vreau să fie prea uscaţi. Vă dau un pont: puneţi pâine la prăjit pe grătar, apoi puneţi carne de mici crudă peste felia de pâine, după care daţi din nou la grătar, cu carnea în jos. Lăsaţi să se facă carnea. E demenţială!”
Acestea sunt câteva dintre secretele juraţilor de la «MasterChef»
Dacă ar fi să înlocuiască tradiţionalii mici, Florin Dumitrescu ar opta pentru scăricică. „Este la fel de bună cu bere cum sunt micii”, spune cel mai tânăr Chef. Sorin Bontea ar înlocui micii cu carne de vită, în timp ce Cătălin Scărlătescu ar alege iepurele. „Sau aş face o specie de mici care să semene cu kepabul, să fie mai picanţi”, a declarat el pentru protvmagazin.
Ceea ce nu trebuie uitat pentru ca grătarul de 1 Mai să fie un succes este salata. Florin Dumitrescu ne sfătuieşte să încercăm reţeta lui: „Frunze de spanac şi busuioc, cu crutoane şi dressing de citrice. Simplu şi foarte gustos!”.
Cătălin Scărlătescu mizează însă pe o salată foarte uşoară: „Recomand o salată foarte, foarte, foarte lihght doar cu salată verde, roşii şi castraveţi. Nimic mai mult, nici măcar ceapă”.
Citeşte şi: Cum a învăţat meserie Florin Dumitrescu, jurat la MasterChef: „Mă băteau bucătarii de nu ştiam de mine”