1. Ceaiul verde
Obţinut din cele mai tinere frunze ale unui arbust denumit Camelia Sinensi, ceaiul verde ajută la arderea grăsimilor, la detoxifierea organismului şi la stoparea artritei. Infuzia scade riscul de apariţie a cancerului de stomac şi reduce nivelul colesterolului din sânge, prevenind bolile de inimă şi afecţiunile circulatorii.
2. Ceaiul alb
Se obţine din arbustul Camelia Sinensi, din frunzele sale tinere, nedeschise încă, acoperite cu un puf sau cu perişori argintii. Pentru că este mai puţin prelucrat, ceaiul alb are efecte antioxidante puternice, cu care previne şi combate cancerul. Cu o aromă discretă, el protejează sistemul cardiovascular şi are efect calmant pentru sistemul nervos.
3. Ceaiul negru
Se obţine prin fermentarea totală a frunzelor de ceai şi are efect în reducerea riscului de ateroscleroză, de atac vascular sau de infarct. Creşte imunitatea organismului şi scade nivelul colesterolului. Mai mult, ceaiul negru contribuie la micşorarea tumorilor localizate pe tractul digestiv.
4. Ceaiul roşu
Se regăseşte frecvent în combinaţie cu alte sortimente de frunze de ceai şi e considerat un ajutor de nădejde pentru cei care doresc să slăbească. Prin reducerea grăsimilor, chiar şi din sânge, ceaiul roşu apără organismul contra bolilor de circulaţie şi de inimă.