1 Un pahar de suc dulce şi acidulat ori unul de suc proaspăt din fructe stoarse conţine în jur de 100 de calorii. Cafeaua cu lapte are peste 250 de calorii, iar un pahar mic de vin are şi el 100 de calorii. Cercetările recente au demonstrat că, de obicei, oamenii nu iau în calcul caloriile din lichidele consumate. Pentru a evita capcana caloriilor din băuturi, consumaţi ceai, cafea obişnuită, apă, lapte degresat şi, ocazional, băuturi răcoritoare dietetice.
2 Folosiţi farfurii mai mici, pentru că în acest fel veţi servi în mod automat porţii mai mici de mâncare, fără măcar să vă daţi seama de acest lucru. O singură lingură de paste în minus vă salvează de 31 de calorii, iar un cartof mai puţin vă scuteşte de încă 30 de calorii. Astfel de mici „economii” vă vor ajuta în curând să obţineţi o pierdere substanţială în greutate.
3 Schimbaţi margarina cu un sortiment de unt care are un conţinut scăzut în grăsimi. Dacă faceţi acest lucru, veţi reuşi să evitaţi cel puţin 40 de calorii cu fiecare felie de pâine cu unt consumată. Veţi slăbi în acest fel aproximativ un kilogram la fiecare două luni.
4 Renunţaţi la maioneză, pentru că o singură lingură de maioneză adaugă 100 de calorii şi 10 grame de grăsime în sandvişul sau în salata dumneavoastră. Dacă vreţi totuşi să folosiţi maioneză, optaţi pentru una dietetică, care reduce la jumătate numărul caloriilor. Muştarul este cel mai indicat pentru un sandviş, deoarece conţine doar 10-20 de calorii într-o lingură.
5 Înlocuiţi băutura preferată, dar bogată în calorii cu ceaiul verde. Substanţele conţinute de acesta, denumite catechine, au rolul de a creşte uşor ritmul metabolismului uman. În plus, ceaiul prelungeşte tinereţea.
6 Înlocuiţi cerealele obişnuite cu cereale integrale, pentru că aduc o mulţime de avantaje. Datorită lor veţi avea o digestie mai bună, pentru că scăpaţi de constipaţie şi de balonare şi, în final, veţi obţine o siluetă mai fină, aşa cum vă doriţi.