MENIU CAUTĂ

Adela vă sfătuiește în sex și iubire. „Am părăsit Bruxelles-ul pentru el, iar el m-a înșelat după trei săptămâni”

Distribuie

De când lumea şi pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Scrie-i Adelei pe adresa [email protected] şi citeşte în Libertatea sfaturile ei.

Dragă Adela,

Mă numesc Cristina și am câteva întrebări. Am o relaţie de 7 luni cu un băiat de 35 de ani (eu am 28). Îl iubesc foarte mult și de curând am aflat că mă înşeală. I-am găsit și în telefon mesaje și convorbiri între el și cealaltă femeie, i-am spus acest lucru, iar el a reacționat foarte brutal, adică m-a lovit foarte tare peste faţă, m-a tras de păr și mi-a vorbit urât. Când a văzut că mi-am luat lucrurile și am plecat de la el, şi-a cerut iertare.

Eu am lăsat Bruxelles-ul pentru el, am ales să mă mut în România la el. Am lăsat munca și viața mea acolo, unde mi-am petrecut 5 ani singură. Când m-am mutat în România, a spus că va face să fie bine pentru noi și nu a făcut nimic. Eu stau cu el în România de 3 săptămâni și apoi am găsit telefonul lui plin cu mesaje și convorbiri.

Merită să-l iert? Eu i-am oferit o viaţă bună și un loc de muncă în Bruxelles și nu a vrut să stea. A spus dacă îl iubesc, mă întorc în România la el și am ales să vin după el. Cred că acum am făcut cea mai mare greşeală, pentru că, după o perioadă scurtă de relaţie, a ajuns să mă însele.

Eu acum vreau să mă mut înapoi în Bruxelles, mai ales că am un copil din altă căsătorie. Ajută-mă cu un sfat.

Adela răspunde:

Dragă Cristina,

Iertarea e bună pentru liniștea sufletului tău, dar faptul că îl ierți pe un om nu înseamnă și că trebuie să rămâi cu el. După ce te-a mințit, te-a înșelat și te-a bătut, nu cred că mai e nevoie să-ți spun că acest om nu merită să-ți petreci viața alături de el. Cât despre faptul că simți că ai făcut o greșeală că ai plecat de la Bruxelles ca să fii cu el, este greșit doar faptul că ai plecat ”după el”, nu neapărat și că te-ai reîntors în țară. Cine știe ce oportunități ți se vor deschide dacă te vei ocupa mai serios de viața ta, nu de a altora. Lecția dureroasă pentru tine este că nu trebuie niciodată să-ți bazezi viața pe relația cu un bărbat. Oricât de mult l-ai iubi, să pui pe primul loc copilul tău, cariera ta, casa ta – și abia apoi relația de cuplu. Până când nu vei găsi un bărbat care să respecte această ordine a priorităților pentru tine, nu te sfătuiesc să mai ai nicio relație, dacă vrei să nu mai suferi. Altfel, ajungi să fii la mâna unui bărbat căruia nu-i pasă de tine și, atunci când e vinovat, în loc să-ți ceară iertare, te lovește. Un bărbat care te-a lovit o dată, o va mai face din nou, poți să fii sigură de asta. Acum, chiar dacă își cere iertare, este prea târziu. Îl poți ierta și chiar iubi – dar de la o distanță sigură. Nu mai lăsa să se apropie de tine bărbați care nu te merită.

Comentarii