MENIU CAUTĂ
13 Sep. 2016 23:10

Adela vă sfătuiește în sex și iubire. ”Nu avem contact sexual decât de 3-4 ori pe lună”

Distribuie

De când lumea si pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Adela, specialista noastră în probleme de cuplu, îți stă la dispoziție.

adela

Scrie-i Adelei pe adresa [email protected] şi citește în Libertatea sfaturile ei.

 

Dragă Adela,

Mă numesc Gina, am 28 de ani și soțul meu, 35. Dar am și eu o mare nelămurire… Sunt căsătorită de șase ani, dar eu și soțul meu nu avem contact sexual decât de 3-4 ori pe lună și, când încerc să vorbesc cu el, îmi spune că e oboist, că nu are chef. Nici nu mai știu ce să cred, că pe alcineva nu are, căci suntem împreună aproape tot timpul. Aberez eu și vreau imposibilul? În rest, se poartă frumos cu mine, ne mai certăm și noi, dar ca orice familie normală. Te rog, sfătuiește-mă ce să fac, cum să îi mai vorbesc, cum să mă mai port. Noi suntem deschiși unul față de celălalt în privința dorințelor sexuale. Multumesc!

 

Adela răspunde:

 

Dragă Gina,

 

Dacă spune că e obosit, lasă-l să se odihnească. Și, mai ales, nu-l cicăli pe tema sexului, nu faci decât să înrăutățești situația. Poți – dacă spui că sunteți deschiși pe tema dorințelor voastre – atunci când e obosit, să-i faci un masaj de relaxare. Dacă ești caldă și neîncrâncenată, cine știe, poate masajul tău se va transforma în mai mult. Pe de altă parte, ca să nu mai fie așa de obosit, ajută-l cu niște revitalizante naturale. Spre exemplu, dă-i în fiecare zi cel puțin o linguriță de polen crud de la albine. Sau, pastile cu spirulină. Spirulina există și sub formă de pulbere, o poți pune într-un suc de lămâie cu ghimber și miere sau – dacă ești mai inventivă – să o adaugi în anumite mâncăruri cu care s-ar potrivi ca gust. Spirulina este o algă, deci ar trebui să meargă cu tot ce vine din mări și oceane – pește, fructe de mare etc. În felul acesta, el pricepe că are în tine un aliat, nu un dușman. Orice ai dori să obții de la el, nu crea conflicte. Conflictele nu fac decât să vă îndepărteze, iar tu vrei exact inversul, nu-i așa?

 

Comentarii