MENIU CAUTĂ
16 Sep. 2016 23:00

Adela vă sfătuiește în sex și iubire.”Nu are deloc timp pentru mine, preferă să facă altceva”

Distribuie

De când lumea si pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Adela, specialista noastră în probleme de cuplu, îți stă la dispoziție.

adela-1

Scrie-i Adelei pe adresa [email protected] şi citește în Libertatea sfaturile ei.

 

Dragă Adela,

Mă numesc Ștefanie și am un iubit de trei ani.  Înainte era foarte iubitor și era mereu lângă mine și nu ma lăsa la greu. Noi am avut o relație la distanță timp de doi ani și de un an ne-am mutat împreună. La început a fost totul ok,  dar în ultimele luni el s-a schimbat foarte mult. El se ceartă mereu cu mine și când vreau să vorbesc cu el, nu vrea sau stă pe telefon. Nu are deloc timp pentru mine preferă să facă altceva… mă poți ajuta te rog ??

 

Adela răspunde:

Draga mea,

 

Ce poți să faci când un bărbat nu te mai vede și preferă să facă orice altceva în afară de a fi cu tine? Un singur lucru: iei distanță. E o mișcare riscantă – de acord – dar, oricum, ce poți să pierzi mai mult decât ai pierdut deja? Oricum el e convins în autismul lui, cu cât îl cicălești mai tare, cu atât se încăpățânează să rămână așa cum e. Singurul mod în care lucrurile se pot îndrepta este ca unul dintre voi să rupă cercul vicios. El nu o va face, pentru că – așa cum ai spus – nu e dispus să comunice, darămite să și facă ceva. Prin urmare, tu va trebui să îți găsești liniștea și echilbrul interior fără ajutorul lui, astfel încât să poți apărea, după o vreme, calmă și surâzătoare în fața lui. Câtă vreme te vede stresată și plângăcioasă, se va refugia în telefonul lui sau mai știu eu în ce. Dacă te poți detașa continuând să locuiești cu el în această stare, OK. Dacă nu, mai bine te muți separat pentru o vreme. Dacă te iubește cu adevărat, mai devreme sau mai târziu va face ceva. Dacă nu, oricum nu mai ai nimic de pierdut.

Comentarii