MENIU CAUTĂ
04 Apr. 2018 01:13

Adela va sfătuieşte în sex şi iubire. „Am divorţat din cauza mamei lui. După ce ea a murit, a început să mă caute tot mai des, vrea să reluăm povestea”

Distribuie

De când lumea şi pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Scrie-i Adelei pe adresa [email protected] şi citeşte în Libertatea sfaturile ei.

Dragă Adela,

Numele meu este Maria, în vârstă de 44 de ani. Am următoarea problemă. Am fost căsătorită vreo 10 ani. Căsnicia noastră s-a terminat nu din cauza vreunuia dintre noi, ci din cauza mamei lui, care niciodată nu m-a acceptat în viața lui și a ei. Cât am fost căsătoriți nu a ratat nicio ocazie să bage strâmbe între mine și soțul meu. Că nu-s suficient de bună pentru el, că nu sunt în stare să-i fac un copil (am încercat, dar nu am avut niciodată noroc să rămân gravidă), ba că după ce că nu pot să devin mamă, nici o gospodină bună nu sunt, că în casă e mizerie și că știu să am grijă de el. Chestii de genul. Până când, el a început să țină cont de tot ceea ce-i băga maică-sa în cap, am început să ne certăm, din ce în ce mai mult, până când am decis că nu mai e cazul să continuăm căsnicia și am divorțat.
Au trecut doi ani de la divorț, timp în care eu am mai o relaţie, care însă nu a durat mai mult de câteva luni. Acum sunt singură. De fostul soț nu am mai auzit de la divorț, până acum câteva săptămâni, când m-a sunat să-mi spună că mama lui a murit. M-a chemat la înmormântare. Nu am vrut să mă duc, dar totuşi am făcut-o. Nu ştiu de ce, însă… Ideea e că de atunci începe să mă caute tot mai des. Îmi dă semne că ar vrea să reluăm povestea, dar eu nu știu dacă mai vreau. Nu că nu aș mai simți ceva pentru el, dar nu știu dacă mai pot avea încredere într-un om care s-a lăsat atât de ușor influențat de părerea unei alte persoane. Nu știu ce să fac. Poate tu mă poți ajuta să iau o decizie.

Adela răspunde:

Dragă Maria,

Faptul că ai descoperit că fostul tău soț este un om extrem de influențabil este doar un pretext, de fapt ceea ce contează este că tu nu mai simți nimic pentru el. Cât despre el, este clar că și-a dat seama că a greșit, și că era, într-adevăr, sub papucul mamei lui. După ce aceasta a murit, a putut, în sfârșit, să fie el însuși. Dacă, după acea relație eșuată de după divorț, te simți singură, și dacă descoperi că undeva, în străfunduri, mai ai ceva sentimente față de fostul soț, poți să-i mai dai o șansă, în ideea că de acum poți fi sigură că papucul tău este singurul sub care dorește să stea… Dacă însă simți că te-ai rupt cu totul de el, atunci spune-i să-și ia gândul. Însă faptul că încă îți mai pui întrebarea arată că ceva-ceva tot mai există acolo, ceea ce este normal, după zece ani petrecuți împreună cu el. Așa că mai bine lasă lucrurile să se deruleze în ritmul lor, dacă te sună și dacă te invită în oraș, nu te opune. Dacă se leagă firesc, dacă te face să te simți bine alături de el – atunci așa să fie. Dacă însă simți tensiuni și resentimente, atunci mai bine te retragi.

Citește mai multe despre Adela sfaturi pe Libertatea.

Comentarii