De Mirela Petre,

Prin intermediul unui formular disponibil la adresa artistiimpreuna.ro, orice artist din domeniul artelor vizuale, artelor media, artelor performative, muzicii sau literaturii poate înscrie o propunere de proiect prin care să ilustreze și promoveze mesaje de informare și de mobilizare sau bune practici personale și comunitare. Sunt așteptate proiecte sub diverse forme: grafică, animații video, filme, muzică, texte, și formatele inovatoare.

Pentru proiectele lor, artiștii vor fi răsplătiți cu 300 de euro brut, sumă pe care o pot revendica sau dona în fondul Centrului Cultural pentru viitoare proiect.

În acest moment, sunt înscrise 70 de lucrări, dintre care vor fi alese 33 de lucrări, cât permite bugetul actual al ONG-ului cultural. Primele proiecte selectate vor fi anunțate în 24 de ore.

Odată finalizate, lucrările vor fi diseminate și prin canalele oficiale de comunicare ale autorităților publice care susțin mișcarea, plus, în următoarele zile, lanțuri de magazine, organizații comunitare, rețele outdoor, dar și către parteneriate media locale și naționale.

Platforma Artiști Împreună e lansată de ONG-ul cultural Centrul Cultural Clujean ca răspuns la inițiativa Observatorul Român de Sănătate, un ONG din domeniul sanitar. Scopul proiectului e să folosească artiștii contemporani români pentru a duce mai departe, către un public cât mai numeros, mesajele de informare publică, dar și pentru a promova importanța solidarității în contextul stării de urgență și a crizei actuale.

România trece prin cea mai gravă criză de sănătate din ultima jumătate de secol. Putem trece cu bine prin ea doar împreună. Împreună putem să-i ajutăm pe vârstnicii care au nevoie de sprijin. Împreună, cu gândul la medicii și asistentele medicale care în această perioadă sunt foarte expuși. Împreună cu prietenii noștri, susținându-ne moral

Mesajul lui Vlad Mixich din partea Observatorului Român de Sănătate, către comunitatea de artiști:

Proiectul este finanțat de Banca Transilvania și de donațiile persoanelor fizice.

Citeşte şi:

Mii de muncitori aduşi din ţară şi din străinătate la Rafinăria Petromidia, în plină carantină. „Ne este frică”, spun lucrătorii

Noi testări coronavirus din Europa arată că jumătate din cazuri sunt asimptomatice, oamenii nici măcar nu știu că îl au

Mărturie dură a unui fost internațional român: „Ai mei beau de rupeau. Nu aveam geamuri la casă, le spărgeau la beție. Se trezeau noaptea și se băteau”
GSP.RO

Mărturie dură a unui fost internațional român: „Ai mei beau de rupeau. Nu aveam geamuri la casă, le spărgeau la beție. Se trezeau noaptea și se băteau”

Horoscop 9 aprilie 2020. Capricornii trebuie să fie atenți la cei dragi
HOROSCOP

Horoscop 9 aprilie 2020. Capricornii trebuie să fie atenți la cei dragi