Despre Salzburg

Salzburg este unul dintre cele mai renumite orașe din Austria și Europa și are o arhitectură frumoasă, un oraș vechi foarte bine conservat și decorul alpin inedit. Cunoscut odată ca „Roma Nordului”, orașul a fost complet transformat în secolul al XIV-lea sub conducerea influentului prinț-arhiepiscop Wolf Dietrich. De atunci, a fost renumit pentru clădirile sale pitorești și bine conservate în stil baroc italian.

Situat de-a lungul râului pitoresc Salzach, în mijlocul munților acoperiți de zăpadă, centru său istoric, care este inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO, are o mulțime de biserici, piețe și palate elegante. Explorarea frumosului castel de pe deal, care domină orizontul orașului, este unul dintre cele mai populare lucruri de făcut în Salzburg, în timp ce concerte și opere de talie mondială au loc în nenumăratele sale teatre. Așadar, dacă te întrebi ce poți să vizitezi în Salzburg, ei, bine, sunt o mulțime de obiective turistice.

Este posibil să vedeți câteva dintre atracțiile din Salzburg într-o excursie rapidă de o zi din Munchen sau Viena, dar dacă vrei cu adevărat să te bucuri de atmosfera acestui oraș încântător ar fi bine să-ți rezervi măcar câteva zile.

INVESTIGAȚIE. Cum se joacă politrucii de la Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri cu banii statului. Zece firme neeligibile au primit 10 milioane de lei. Cine plătește pagubele
Recomandări
INVESTIGAȚIE. Cum se joacă politrucii de la Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri cu banii statului. Zece firme neeligibile au primit 10 milioane de lei. Cine plătește pagubele

Ce poţi să vizitezi în Salzburg

Orașul vechi din Salzburg

Ce poţi să vizitezi în Salzburg -Orașul vechi din Salzburg
Ce poţi să vizitezi în Salzburg -Orașul vechi din Salzburg

Una dintre cele mai mari atracții din Patrimoniul Mondial UNESCO din zonă, orașul vechi din Salzburg sau Altstadt cuprinde multe dintre principalele atracții ale orașului și este plin de clădiri istorice, piețe frumos proiectate și străduțe laterale bizare care duc spre colțuri uitate.

Stilul clădirilor constă în principal din arhitectură medievală și barocă, iar orașul vechi este un loc minunat prin care să te plimbi.

Orașul vechi este un loc perfect de pornire pentru vizita ta în Salzburg și ai putea petrece cu ușurință o zi pierzându-te pe străzi, admirând obiectivele turistice, savurând o cafea sau poate făcând niște cumpărături.

Palatul și grădinile Mirabell

Ce să vizitezi în Salzburg - Palatul și grădinile Mirabell
Ce să vizitezi în Salzburg – Palatul și grădinile Mirabell
Analiză. Ursula von der Leyen pierde teren în cursa pentru șefia CE. Cine ar putea să o înlocuiască
Recomandări
Analiză. Ursula von der Leyen pierde teren în cursa pentru șefia CE. Cine ar putea să o înlocuiască

Salzburg nu este lipsit de grădini istorice, dar Palatul Mirabell este remarcabil și este unul dintre cele mai frumoase din Austria.

Listat ca monument al patrimoniului cultural, Palatul a fost construit în 1606. Pe lângă uimitoarea Sală de marmură, care este un loc pentru concerte, Palatul are și un set minunat de grădini care pot fi explorate.

Grădina oferă priveliști minunate către Catedrala din Salzburg și are un design simetric, cu accent pe mitologie, inclusiv Fântâna Pegas și o mulțime de alte fântâni, gard viu și grădini tematice.

Dacă vă plac grădinile bine întreținute și să petreceți timp în aer liber, palatul este un loc genial de vizitat.

Cetatea Salzburg

Castelul Hohensalzburg - Obiective turistice în Salzburg
Castelul Hohensalzburg – Obiective turistice în Salzburg

Cunoscută altfel sub denumirea de Castelul Hohensalzburg, această fortăreață impunătoare se află într-o poziție dominantă pe vârful dealului Festungsberg și a fost un punct de forță major pentru conducătorii Salzburgului încă din anii 1000.

Ciolacu și Ciucă susțin egalitatea de șanse doar în declarații. Lista PSD-PNL la europarlamentare: trei femei și un „tânăr” de 38 de ani pe locuri eligibile
Recomandări
Ciolacu și Ciucă susțin egalitatea de șanse doar în declarații. Lista PSD-PNL la europarlamentare: trei femei și un „tânăr” de 38 de ani pe locuri eligibile

Încă de la înființare, castelul a suferit numeroase transformări, completări și extinderi, inclusiv o telecabină Funicular care duce de la poalele Dealului, care permite accesul ușor pentru turiști.

Exteriorul alb izbitor al clădirii iese în evidență, în timp ce există multe curți și ziduri din care turiștii să privească de sus spre orașul Salzburg.

În interior, există multe camere și aripi de explorat, care conțin diverse artefacte și decor tradițional; Sala de Aur conține mulți stâlpi de marmură, iar Capela este decorată cu stucaturi și busturi ornamentate.

Cetatea este fără îndoială atracția numărul unu din Salzburg și o bucată importantă de istorie.

Reședința lui Mozart

Reședința lui Mozart
Reședința lui Mozart

Oriunde te duci în Salzburg, influența și faima lui Mozart sunt evidente. Născut într-o casă mică inițial, familia s-a mutat în ceea ce este acum cunoscut sub numele de „Mozarts Wohnhaus” în Makartplatz.

Clădirea a fost reconstruită cât mai aproape de designul original după distrugerea sa în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și este acum deschisă ca muzeu.

Acest muzeu fantastic conține biografii ale membrilor familiei, împreună cu expoziții ale vieții lor de zi cu zi și ale modului în care ar fi trăit.

Pentru orice fan al lui Mozart, acest muzeu este clar pe lista cu ce să vizitezi în Salzburg.

Palatul Hellbrunn

Palatul Hellbrunn
Palatul Hellbrunn

Situat în cartierul de sud Morgz din Salzburg, Castelul sau Palatul Hellbrunn este înconjurat de un parc frumos și are, de asemenea, în apropiere și Grădina Zoologică din Salzburg.

Creat în anii 1600 ca o vilă rezidențială, la fel ca Palatul Mirabell, Hellbrunn are o fațadă galbenă plină de viață, iar fațada sa frontală este complet simetrică.

Cu toate acestea, principala atracție a Palatului Hellbrunn sunt grădinile și fântânile.

Grădinile sunt pur și simplu magice și conțin multe grote, fântâni și automate de apă diferite.

Ceea ce iubesc oamenii cel mai mult sunt elementele de apă care parcă încearcă să te păcălească, cum ar fi scaunele cu găuri și un jet de apă aruncat oaspeților atunci când se așază. E multă distracție în lunile de vară, un spațiu minunat în aer liber de care să te bucuri.

Descoperă cele mai frumoase locuri de vizitat în Austria.

Catedrala din Salzburg

Catedrala din Salzburg
Catedrala din Salzburg

Un exemplu bun de catedrală barocă, Catedrala din Salzburg este situată într-o piață închisă lângă Salzburg Residenz și Abația Sf. Petru, creând o zonă istorică minunată de vizitat.

Această catedrală a fost demolată și reconstruită de mai multe ori de la crearea sa inițială în 774 și acum este o piesă de arhitectură minunată. Fațada principală are turnuri clopotnițe duble iar în exterior se află Coloana Mariană în mijlocul „Domplatz”. Deși un design relativ simplu, este totuși izbitor, în timp ce interiorul său este magnific.

Interiorul este, de asemenea, destul de simplist și are multe coloane, o orgă frumoasă și fresce detaliate în cupolă, arată site-ul The Crazy Tourist.

Biserica Franziskaner

O altă biserică extrem de interesantă pe care o puteți vizita este cea a Franziskanerkirche (Biserica Franciscană) din Salzburger Altstadt. Situată chiar lângă Mănăstirea Sf. Petru și Domplatz, are un tavan boltit fantastic, un turn clopotniță înalt și un altar mare, complex de admirat.

În timp ce prima biserică din această locație a fost înființată în secolul al VIII-lea, cea actuală datează din 1450. Prezintă acum un amestec captivant de stiluri arhitecturale, turnul său zvelt și acoperișul abrupt sunt vizibile de la mulți kilometri depărtare.

Înăuntru se află adevăratul spectacol, totuși, deoarece tavanul său glorios cu boltă gotică este susținut de stâlpi înalți care se înalță deasupra altarului său strălucitor, acoperit cu aur. Corul său are, de asemenea, nouă capele în stil baroc, unde vă puteți plimba, toate găzduind picturi și sculpturi religioase rafinate.

Haus der Natur

Haus der Natur se află la capătul Altstadt, de-a lungul râului Salzach. Fiind un centru de știință de ultimă generație, puteți afla despre orice, de la dinozauri și tehnologie la anatomie, evoluție și informații despre universul nostru.

Fondată în 1924, Haus der Natur cu expozițiile sale interactive acoperă acum opt niveluri în două clădiri. În timp ce unele camere se concentrează pe ecosistemele arctice sau pe cele ale pădurilor tropicale, altele privesc viața din timpuri preistorice. De asemenea, puteți examina planetele care orbitează de aproape sau puteți observa machetele sale uimitoare de dinozauri și navele spațiale strălucitoare.

Deosebit de populare sunt nenumăratele acvarii ale muzeului și rezervoarele de sticlă ale grădinii zoologice pentru reptile. În mijlocul recifelor sale de corali colorate și al frunzișului înverzit, oaspeții pot spiona bancuri de pești, șerpi vii și șopârle.

Un turneu Sound of Music

Întrucât Slazburg este renumit pentru filmul Sound of Music (Sunetul Muzicii), chiar trebuie să faceți un turneu Sound of Music când vă aflați aici, așadar e musai să treceți un tur pe lista cu ce poți să vizitezi în Salzburg. Pe lângă faptul că vă prezintă toate locațiile principale de filmare, ghidul dvs. oferă informații aprofundate despre familie și despre procesul de filmare.

Pe urmele familiei von Trapp, poți vizita, printre alte opriri, atât Grădina Mirabell, cât și Palatul Hellbrunn. Aici veți vedea unde Maria și toți copiii au dansat și cântat „Do-Re-Mi” alături de alte scene. Apoi puteți explora vechea mănăstire Nonnberg, unde a servit ca novice, și puteți merge cu mașina în încântătorul Lake District din apropiere.

Opțiunile includ nu doar excursii geniale cu autobuzul și bicicletele prin Salzburg, ci și plimbările pe jos și plimbările cu trăsura trasă de cai. Indiferent pentru care optați, cu siguranță veți vedea o mare parte din oraș și veți afla tot ce este de știut despre acest musical.

Telecabina până la Untersberg

Telecabina până la Untersberg
Telecabina până la Untersberg

Pentru cele mai incredibile priveliști imaginabile despre Salzburg și Alpii din jur, asigurați-vă că luați telecabina până la Untersberg. Amplasat chiar la sud-vest de oraș, legendarul munte are tot felul de activități distractive în aer liber pe care le puteți încerca.

Telecabinele funicularului îi duc pe oaspeți până la vârf în puțin peste opt minute. De la gara St. Leonard din Gartenau, te ridici încet peste 1.300 de metri până la vârful zimțat al lui Geiereck, sus, printre nori.

Pe drum, vă bucurați de panoramele uluitoare ale Castelului Hohensalzburg, care veghează asupra Salzburgului și a Văii Rositten. În vârful său de 1.806 de metri înălțime, există câteva drumeții pe care le puteți face printre peisajele sale alpine. Sursă info – touropia.com

Sursă foto – Shutterstock.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentarii (21)

andreea28s   •   03.01.2024, 15:29

frumos orasul si imprejurimile

Manuela18   •   29.12.2023, 23:48

O destinatie foarte atractiv si interesanta !

Daniel9090   •   11.12.2023, 14:42

Aceste obiective oferă o experiență captivantă și variată a orașului Salzburg

Vezi toate comentariile (21)
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Localitatea din România în care musulmanii sunt majoritari: “Ne-am născut aici, avem buletin românesc”
FANATIK.RO
Localitatea din România în care musulmanii sunt majoritari: “Ne-am născut aici, avem buletin românesc”
A recunoscut! În ce loc neobișnuit a întreținut Oana Roman relații intime: „Când eram tânără făceam tâmpenia asta la greu...„
Viva.ro
A recunoscut! În ce loc neobișnuit a întreținut Oana Roman relații intime: „Când eram tânără făceam tâmpenia asta la greu...„
Bianca Drăgușanu și fiica ei, asortate în Dubai din cap până în picioare. Cum arată și cât costă ținutele Dolce & Gabbana
Libertateapentrufemei.ro
Bianca Drăgușanu și fiica ei, asortate în Dubai din cap până în picioare. Cum arată și cât costă ținutele Dolce & Gabbana
Hamilton a părăsit conferința din Japonia, enervat de întrebarea unui reporter: „Ești gelos pe...”
GSP.RO
Hamilton a părăsit conferința din Japonia, enervat de întrebarea unui reporter: „Ești gelos pe...”
Singurele 3 zodii care vor fi protejate de divinitate până în ziua de Paște. Au parte de zile bune
FANATIK.RO
Singurele 3 zodii care vor fi protejate de divinitate până în ziua de Paște. Au parte de zile bune
Satul care duhnește din cauza fermei de porci. Oamenii au sângerări nazale, femeile sunt sfătuite să nu rămână gravide
Știrileprotv.ro
Satul care duhnește din cauza fermei de porci. Oamenii au sângerări nazale, femeile sunt sfătuite să nu rămână gravide
Claudia Pătrășcanu și-a luat apartament de lux în București. Cum arată designul de la interior / FOTO
Unica.ro
Claudia Pătrășcanu și-a luat apartament de lux în București. Cum arată designul de la interior / FOTO
EXCLUSIV | Lovitura primită de "arhitectul" plecării lui Mutu de la CFR Cluj! Soţia fotbalistului a rupt tăcerea
Orangesport.ro
EXCLUSIV | Lovitura primită de "arhitectul" plecării lui Mutu de la CFR Cluj! Soţia fotbalistului a rupt tăcerea
SURSE: Două gafe uluitoare comise de poliţişti în cazul deţinutului periculos evadat. Bărbatul a comis o faptă teribilă în 2017
Observatornews.ro
SURSE: Două gafe uluitoare comise de poliţişti în cazul deţinutului periculos evadat. Bărbatul a comis o faptă teribilă în 2017
Horoscop 10 aprilie 2024. Racii ar fi bine să aibă mai multă grijă de ei, de stările prin care trec, să caute să le înțeleagă mai bine
HOROSCOP
Horoscop 10 aprilie 2024. Racii ar fi bine să aibă mai multă grijă de ei, de stările prin care trec, să caute să le înțeleagă mai bine
RECOMANDĂRI