MENIU CAUTĂ
02 Iul. 2015 09:46

Ce trebuie să mănânci ca să te bronzezi frumos

Distribuie

Concediul bate la uşă şi dacă îţi doreşti să te bronzezi mai repede şi să îţi păstrezi culoarea o perioadă mai lungă, îţi poţi face singură un meniu care să conţină alimente excepţionale.
Morcovii, piersicile, caisele, roşiile, căpşunele sau pepenele galben, toate conţin carotenoide, substanţe care dau fructelor şi legumelor culoarea roşie, portocalie sau galbenă. Pe lângă nuanţa auriu arămie pe care o conferă pielii, toate aceste fructe şi legume reuşesc să o protejeze de efectul radicalilor liberi care provoacă îmbătrânirea cutanată.

Alege ulei de măsline

Chiar dacă îl consumi în salate, în timp, uleiul de măsline reuşeşte să dea o tentă aurie pielii şi s-o hidrateze foarte bine. În plus, el conţine şi vitamina E, foarte benefică pentru organism.

Nu ocoli cerealele şi seminţele

Consumă cât mai multe cereale, seminţe de floarea-soarelui, seminţe de dovleac, dar şi fructe de mare pentru a beneficia de cantitatea de seleniu, pe care o conţin. Acesta facilitează bronzarea şi protejează pielea de efectele negative ale soarelui, care poţ îmbătrâni prematur pielea.

Sporeşte consumul de fier

Fierul este important pentru formarea hemoglobinei, pigmentul care dă culoarea roşie sângelui. Dacă ai pielea palidă şi/sau cearcăne, acesta poate reprezenta un indiciu că în organism este un deficit. În acest caz, cele mai bune surse de fiert sunt carnea roşie, ficatul, ouăle, fasolea, lintea, dar şi pătrunjelul.
Un aliment-surpriză, aici

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Încăierare în Parlament, între un deputat de la Putere şi unul din Opoziţie
Comentarii