MENIU CAUTĂ
, de Alina Dan

Cea mai EFICIENTĂ, mai UȘOARĂ și mai SĂNĂTOASĂ CURĂ DE SLĂBIRE! Rezultatele sunt GARANTATE

Distribuie

Potrivit unuui studiu recent publicat în Postgraduate Medical Journal (PMJ), dieta mediteraneană ar putea fi mai eficientă decât dietele sărace în grăsimi în ceea ce priveşte menţinerea pe termen lung a unei greutăţi corporale optime.
Studiul pune sub semnul întrebării recomandarea formulată de NHS în privinţa monitorizării cuantumului zilnic de calorii, spunând că aceasta nu este cea mai bună abordare contra obezităţii, dar precizând că dietele severe sunt dăunătoare.
Semnatarii cercetării critică industria specializată în medicamente pentru slăbit, afirmând că aceasta se concentrează pe restricţia calorică, în loc să promoveze „o nutriţie sănătoasă”.
Ei promovează cu această ocazie dieta mediteraneană, care include fructe, legume, nuci, seminţe şi ulei de măsline, întrucât aceste alimente reduc foarte repede riscul de infarct şi accident vascular cerebral.
Studiul a fost coordonat de medicul cardiolog Aseem Malhotra.

În ce constă dieta mediteraneană?

Asociată unor țări precum Grecia, Spania și Italia, Dieta Mediteraneană promovează abundenţa în dieta zilnică a fructelor şi legumelor proaspete, cerealelor integrale, uleiului de măsline, nucilor şi seminţelor, dar şi a cărnii de pasăre şi de peşte, în locul cărnii roşii, untului şi grăsimilor animale.
Autorii studiului spun că adoptarea dietei mediteraneene după un infarct este de aproape trei ori mai eficientă în privinţa riscului de deces în comparaţie cu administrarea de statine, medicamente care au rolul de a reduce concentraţiile de colesterol.

Comentarii