De Ioana Motoc,

 
 
 
 
 
 
 
 
1. Mănăstirea Polovragi

Acest lăcaș este așezat în Depresiunea Polovragilor, județul Gorj, la intrarea în Cheile Oltețului, în apropiere de Peștera Polovragi. A fost ridicat în 1505 de doi boieri olteni, Radu Comisul și Petru Spătaru, în timpul domnitorului Radu cel Mare.
În fiecare an, peste 2000 de credincioși aleg această mănăstire pentru participarea la slujba de Înviere.
2. Mănăstirea Putna

Supranumită și „Ierusalimul Neamului Românesc” de marele poet Mihai Eminescu, lăcașul monahal ortodox este unul din cele mai importante centre culturale, religioase și artistice românești. Paștele se serbează aici de peste 500 de ani, mănăstirea fiind cea mai importantă ctitorie a domnitorului Ștefan Cel Mare.
Se află la 33 de kilometri de orașul Rădăuți, în județul Suceava.
3. Mănăstirea Prislop

Mănăstirea Prislop este situată în apropierea satului Silvașu de Sus din județul Hunedoara. De aproape șapte secole, ea reprezintă unul dintre cele mai importante așezăminte religioase ortodoxe din Transilvania.
Aici Paştele se sărbătorește modest, locul fiind vegheat de duhurile sfinte ale călugărilor Nicodim, Ioan şi Arsenie.
4. Mănăstirea Vărbila

Se află la numai 15 km de Ploieşti, în Protopopiatul Urlaţi, din Arhiepiscopia Bucureştilor, și se spune că aici s-a rugat chiar voievodul Mihai Viteazul.
Deşi îmbrăcată în schele la interior, frumuseţea şi nobleţea acestui aşezământ te copleşesc de cum îi treci pragul, iar un drum la Vărbila, în orice moment al anului, te înluminează a Paște.
5. Mănăstirea Cozia

Este situată în orașul Călimănești, pe malul râului Olt. A fost ridicată pe 18 mai 1388 de către Mircea cel Bătrân (cel care este și înmormântat aici), între 1879 și 1893 autoritățile transformând-o în pușcărie.
Nenumărate personalități din mediul politic și nu numai aleg să participe la slujba de Înviere ținută în această mănăstire.
6. Mănăstirea Sfânta Ana

Este așezată pe defileul Dunării, unul dintre cele mai frumoase locuri naturale din țara noastră.
Așezământul monahal este o mănăstire de maici cu viață de obște, aflată în Orșova, județul Mehedinți, care are drept hram praznicul Sfintei Ana, prăznuită la data de 25 iulie. Cu toate acestea, mulți creștini aleg acest lăcaș pentru slujba de Înviere datorită atmosferei și priveliștei speciale.

7. Mănăstirea Ciolanu

Este localizată la aproximativ 25 de kilometri de Monteoru, lângă localitatea Măgura, în județul Buzău.
Mănăstirea este un lăcaș de o frumusețe rară, în care mii de oameni se înghesuie an de an la slujba de Paște.
8. Mănăstirea Neamț

Este una dintre cele mai importante opere de arhitectură feudală din istoria acestei țări, fiind ridicată în timpul domniei lui Ștefan cel Mare și purtând hramul „Înălţarea Domnului”.
Se află în comuna Vănători-Neamț și orice creștin care vrea să participe la slujba de Înviere este invitat să-i calce pragul.

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul
GSP.RO

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul

Horoscop 2 aprilie 2020. Scorpionii se lasă cuceriți de emoții negative
HOROSCOP

Horoscop 2 aprilie 2020. Scorpionii se lasă cuceriți de emoții negative