MENIU CAUTĂ
29 Iul. 2018 15:00 , de Paul Barbu

VIDEO / Coasta de Azur, glamour franțuzesc cu renume mondial

Distribuie

Parcă așezată de divinitate între Alpii sudici și Marea Mediterană, Coasta de Azur este un paradis pentru toate simțurile. Este una dintre cele mai vizitate zone ale ale Franței.

Principala stațiune de pe Riviera Franceză este Nisa, oraș considerat neoficial capitala regiunii. E un oraș elegant cu un iz italian bine împământenit. Nisa a devenit parte din Franța de abia în 1860 și se mândrește cu o vedere la marea turcoaz de excepție, cunoscută drept Promenade des Anglais.

Din păcate, acest loc are și o istorie recentă macabră, pe care localnicii nu au uitat-o sau iertat-o.

Apoi, cu o faimă poate chiar mai mare este Cannes, al cărui festival de film atrage an de an toate starurile de la Hollywood, dar și actori din restul lumii. Deși nu mai are nevoie de prezentare, o să încercăm să-i conturăm o imagine, chiar dacă îi facem o defavoare. Cannes nu este doar frivolitate, aroganță și glamour pe covor roșu. Este modern, dar a reușit să își păstreze moștenirea și tradițiile, cu o autenticitate apreciată de turiști.

Saint Tropez – de la sătuc pescăresc la dezmăț babilonian

Și cum am putea trece cu vederea și Saint Tropez, unde petrecerea parcă nu se oprește niciodată? În plin sezon, acest loc se bucură de circa 100.000 de turiști pe zi, dar în rest, Saint Tropez rămâne o oază de liniște plină de șarm.

Dacă ai bani, e ușor să trăiești sub soarele mediteran, pe Coasta de Azur. Doar îți iei iahtul și pleci pe una dintre insulele care parcă privesc cu invidie spre Riviera Franceză, doar pentru a face o plajă și pentru a înota.

Asta este doar partea de vacanță liniștită, pentru că pe Coasta de Azur se găsesc printre cele mai cunoscute muzee din lume, galerii de artă, magazine vestimentare de renume dar și piețe colorate. Pe lângă toate acestea, imaginea este completată de restaurantele cu stele Michelin, de pe malul mării,unde se servesc mâncăruri cu influențe italiene.

Coasta de Azur a fost locul preferat al unor artiști precum Monet, Renoir, Picasso, Chagall, Matisse and Dufy, aceștia fiind onorați de maestri locali în lucrări care se întind de la piese de olărit până la bijuterii.

De necontestat, Riviera Franceză este plină de strălucire, extraordinară vizual și bogată din punct de vedere cultural, fapt care o face să își merite renumele  mondial.

În cazul în care doriți să revedeți, ediția trecută din Trips&Tricks în care artista Andreea Bălan, ne-a povestit despre aventurile ei în jurul lumii, iar skipperul Cristian Marinescu ne-a făcut invidioși cu vacanțele pe velier, o găsiți aici:

 

Citește mai multe despre coasta de azur pe Libertatea.

Comentarii