MENIU CAUTĂ

Cum scapi de părul alb cu coji de cartofi

Distribuie

Nu ai cum să oprești creșterea părului alb, așa că singurul lucru pe care îl poți face este să îl vopsești. Dacă nu vrei să folosești produsele din comerț, îți dăm o variantă naturală. Vezi cum scapi de părul alb cu coji de cartofi.

Părul alb apare odată cu înaintarea în vârstă, iar pe măsură ce trec anii, se răspândește în tot capul. Soluția naturală pe bază de cartofi nu îți vopsește părul peste noapte, însă în câteva săptămâni, vei scăpa de el. Amidonul din această legumă acționează ca un colorant și ajută la acoperirea firelor albe, potrivit livestrong.com.

Cum prepari vopseaua pe bază de cartofi

Pentru acest remediu, ai nevoie de aproximativ cinci sau șase cartofi medii sau mari. Curăță-i și pune cojile într-o oală mare de gătit. Adaugă un litru – un litru jumătate de apă, apoi pune totul la fiert. Lasă compoziția pe foc timp de 20-30 de minute, apoi strecoară apa obținută și las-o să se răcească. Soluția finală se pune într-o sticlă goală de șampon și poate fi folosită.

Cum o folosești

Spală-te pe cap, apoi folosește și un balsam, pentru că firele albe sunt mai uscate și au nevoie de hidratare. Înainte să te clătești, lasă balsamul să acționeze două-trei minute. Aplică, apoi, vopseaua din cartofi pe tot părul și apoi usucă-te cum o faci de obicei. Nu folosi uscătorul, ci un prosop. Repetă acest proces zilnic sau de două-trei ori pe săptămână, până când ești mulțumită de rezultat. Vezi ]n filmulețul de mai jos cum prepari vopseaua pe bază de coji de cartofi.

Vezi VIDEO pe unica.ro

Comentarii