Mergi direct la conținut »
Cum se dezvoltă suburbiile în România. 5 motive ca să lași agitația orașului pentru o viața mai calmă și mai liniștită
Relații Libertatea > Lifestyle > Relații

Cum se dezvoltă suburbiile în România. 5 motive ca să lași agitația orașului pentru o viața mai calmă și mai liniștită

Cu siguranță, cel puțin o dată ai luat în considerare să te muți în suburbii. De altfel, din ce în ce mai multe persoane aleg o casă la marginea orașului. Aproximativ 54% din casele finalizate în 2016 au fost în suburbiile celor mai mari piețe rezidențiale din România: București, Timișoara, Sibiu, Cluj-Napoca, Iași, Constanța și Brașov, potrivit Romania Insider. Mai mult, în București, Timișoara și Sibiu, numărul caselor construite în afara orașului îl depășește de două ori pe cel al caselor construite în perimetrul acestuia.

Datorită interesului tot mai mare al oamenilor către zonele de suburbie, piața ansamblurilor rezidențiale s-a dezvoltat din ce în ce mai mult. Iar, pentru a satisface clienții, oferta acestora devine din ce în ce mai largă, atât în ceea ce privește designul locuințelor, cât și a materialelor folosite. De exemplu, casa de caramida termoeficientă cu structură de beton armat este una din cele mai bune opțiuni din punctul de vedere al izolării termice și al durabilității.

Iată câteva dintre motivele pentru care oamenii sunt din ce în ce mai dispuși să treacă peste dezavantajul unui drum mai lung către muncă:

  1. Diferența de preț

Prețul mult mai scăzut al caselor din suburbii este motivul principal pentru care oamenii preferă această schimbare. În cele mai multe cazuri, o casă în oraș implică un efort financiar considerabil. Chiar dacă suprafața caselor din suburbii este mai mare, prețul pe metru pătrat va fi întotdeauna mai mic față de locuințele din oraș.

Din cauza aceasta, majoritatea proaspeților părinți sau a cuplurilor tinere se îndreaptă spre o locuință lângă oraș. Dacă ești în căutare de cea mai bună ofertă și de un preț accesibil, soluția se află în suburbii.

  1. Mai mult spațiu

Un alt beneficiu de care te poți bucura atunci când te muți la casă în suburbii este spațiul avantajos. Regula generală a spațiilor de locuit este că dimensiunea locuinței este dictată de proximitatea față de centru. Astfel, în cadrul suburbiilor, indiferent de oraș, vei găsi cele mai spațioase case la prețuri avantajoase.

Motivele puerile pentru care autoritățile din Botoșani desconsiderau muncitorii srilankezi: “Știți ce au adus în termosul de ceai?!”
Recomandări

Motivele puerile pentru care autoritățile din Botoșani desconsiderau muncitorii srilankezi: “Știți ce au adus în termosul de ceai?!”

 

Din păcate, nu toate familiile pot locui confortabil într-un apartament cu trei camere. În special pentru copii, care cu cât cresc, cu atât au nevoie de mai mult spațiu, mutarea la casă este un beneficiu important. În plus, casele din suburbii sunt însoțite de curți spațioase care pot fi amenajate după bunul tău plac.

  1. Siguranță mărită

Statistic, suburbiile sunt mult mai sigure, având o rată a criminalității cu mult mai mică față de orașul învecinat. De asemenea, atmosfera generală va fi mult mai sigură, știind că ești înconjurat de familii liniștite și cu valori morale adecvate. Astfel, vei fi mult mai relaxat când știi că familia ta este lipsită de primejdie.

În special pentru familiile care au copii, acest lucru reprezintă un mare avantaj. În acest mod, îți vei putea lăsa fără griji copilul să se joace în curte sau să meargă până la prietenii din vecini.

Focar cu 30 de vârstnici infectați cu COVID-19 la un cămin de bătrâni din Mogoșoaia. Rudele sunt revoltate pe autorităţi: “DSP nici nu răspunde”
Recomandări

Focar cu 30 de vârstnici infectați cu COVID-19 la un cămin de bătrâni din Mogoșoaia. Rudele sunt revoltate pe autorităţi: “DSP nici nu răspunde”

 
  1. Mai multă liniște

Unul din marele beneficii de care te vei bucura în suburbie este liniștea. Dacă locuiești într-un oraș mare și aglomerat, ești obișnuit cu zgomotul permanent de trafic și probabil te confrunți în fiecare zi cu această problemă.

Însă atunci când te muți în suburbie, nu va mai trebui să închizi geamul pentru că este prea mult zgomot afară. Noaptea, vei avea un somn mult mai odihnitor, iar în clipele petrecute în curte te vei simți mult mai calm și mai apropiat de natură.

  1. Mai puțină aglomerație

Lipsa aglomerației este un alt avantaj de care locatarii caselor din suburbii se bucură în fiecare zi, potrivit Superior Homes. Singura dată când trebuie să te confrunți cu aglomerația este în drum spre serviciu. Însă numărul de locuitori pe metru pătrat este cu mult mai scăzut în suburbii față de orașe.

Astfel, traficul din suburbii și atmosfera generală vor fi mult mai libere și mai relaxante. De asemenea, datorită numărului mai mic de locuitori, nivelul de poluare va fi mult mai scăzut. Astfel, te vei bucura de un aer mult mai proaspăt, iar plantele din curtea ta vor fi mult mai sănătoase.

Sursă foto: Shutterstock

Close
Închide
  Close