De Camelia Diaconu,

Rețetă desert Albă ca Zăpada

Prăjitura Albă ca Zăpada mai este cunoscută și sub denumirea de Lămâiță. Este desertul preferat de întreaga familie datorită gustului aromat și foilor proaspete. Este un preparat nelipsit de pe masa de sărbători, așa că te învățăm cum să faci prăjitura Albă ca Zăpada pentru Crăciun.

Ingrediente pentru Albă ca Zăpada – prăjitura de Crăciun

Ai nevoie pentru 4 foi:

  • 150 ml ulei
  • 3 oua
  • 150 gr zahar
  • 1 plic amoniu stins in 10 ml otet
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde

Ai nevoie pentru crema:

  • 250 gr unt
  • 100 gr amidon alimentar
  • 300 ml lapte
  • 2 oua
  • 150 gr zahar
  • zeama si coaja de la lamaie

Ai nevoie pentru decor: zahar farin vanilat

Cum se face prăjitura pentru Crăciun Albă ca Zăpada

Crema: Se pune laptele (250 ml) într-o cratiță la fiert. Seaparat, într-un bol, se amestecă zahărul, amidonul, ouăle și 50 ml lapte rece. Când laptele a început să fiarbă se adaugă compoziția de mai sus și se amestecă bine până se îngroașă și fierbe în clocot. Se ia cratița de pe foc, se pune compoziția într-un bol. Când este rece se spumează împreuna cu unt, zeama și coaja de la o lămâie.

Foile: Într-un bol adăugăm ingredientele: uleiul, zahăr, ouă, amoniu stins in otet, praf de sare si amestecam pana se dizolva zaharul. Se adauga treptat faina pana obtinem o compozitie aproape vartoasa, potrivita pentru a fi intinsa.

Trei experți în achiziții publice au refuzat să semneze anularea licitației de 600 de milioane de euro, în ciuda intervenției personale a lui Arafat
Recomandări
Trei experți în achiziții publice au refuzat să semneze anularea licitației de 600 de milioane de euro, în ciuda intervenției personale a lui Arafat
 

Aceste foi se coc pe dosul tavii. Luam tava, o ungem cu ulei si cu ajutorul merdenelei, a unui praf de faina se intinde foia. Se indeparteaza marginile si se introduce in cuptorul incalzit. Se lasa la copt cca 10 min.Dupa ce coacem toate foile se lasa la racit, dupa preferinta cu foie de copt intre ele.

Asamblare: foile coapte se umplu cu crema de mai sus, 4 foi, 3 straturi de crema. Se aseaza o tava cu o greutate, pentru uniformizare, si se lasa cca 10 min , apoi se introduce la rece pana a doua zi. Se pudreaza cu zahar farin si se portioneaza dupa preferinta.

Prăjitura este gata! Vă dorim poftă bună!

Citeşte şi:

Rețete de prăjituri de Crăciun – dulciurile care nu trebuie să lipsească de pe masa de sărbători

Rețete pentru cârnați de Crăciun – cârnați tradiționali făcuți în casă

Rețete pentru piftie de Crăciun. Preparatul care nu lipsește de pe masa de sărbători

Rețete gustoase pentru sarmale de Crăciun. Cum le prepari

Poza nevăzută până acum de public: „Ponta, Dragnea, Gino, Hagi și ghidul neoficial al influențelor politice oculte din Liga 1”
GSP.RO
Poza nevăzută până acum de public: „Ponta, Dragnea, Gino, Hagi și ghidul neoficial al influențelor politice oculte din Liga 1”
Horoscop 29 mai 2020. Săgetătorii sunt acum mai înțelepți și poate mai curajoși
HOROSCOP
Horoscop 29 mai 2020. Săgetătorii sunt acum mai înțelepți și poate mai curajoși