MENIU CAUTĂ

Despre SEX fără perdea: «În ciuda vârstei, facem dragoste aproape zilnic»

Distribuie

Dragă Iolanda, regret sincer, dar nu am cum să te ajut cu vreun tratament. Nu aceasta este specialitatea mea. În plus, din ce ştiu, nu există terapie medicamentoasă sau naturistă care să rezolve problema ta.
Singura opţiune este vaginoplastia, însă nu cred că e o variantă ce trebuie luată în seamă la 70 de ani – nici nu cred că există vreun doctor dispus s-o facă, între noi fie vorba.Dincolo de acest aspect, te felicit pentru faptul că faci în continuare dragoste cu partenerul tău.
Scrisoarea ta va oferi o perspectivă optimistă în privinţa duratei vieţii sexuale multor persoane aflate la vârsta a treia. Te felicit şi pentru comunicarea care există între tine şi soţul tău, probabil că acesta este unul dintre secretele longevităţii relaţiei voastre.
Dar să revin la subiect: nu mi-e clar dacă situaţia despre care vorbeşti are o cauză fizică, legată de musculatura din zona genitală, cea responsabilă cu constricţia şi dilatarea, sau e o problemă de percepţie a soţului tău. Totuşi, ţi-aş recomanda să te programezi la ginecolog pentru o consultaţie – nu neapărat în această problemă, ci pentru evaluarea stării tale de sănătate. Acest control este necesar, indiferent de vârstă.

Citește mai multe despre Despre sex fără perdea pe Libertatea.

Comentarii