Mergi direct la conținut »
REPORTAJ/ Prima lucrare de artă stradală 3D din Craiova. Bianca și Andrei au însuflețit esplanada unei parcări subterane/ FOTO
Lifestyle Libertatea > Lifestyle > REPORTAJ/ Prima lucrare de artă stradală 3D din Craiova. Bianca și Andrei au însuflețit esplanada unei parcări subterane/ FOTO

REPORTAJ/ Prima lucrare de artă stradală 3D din Craiova. Bianca și Andrei au însuflețit esplanada unei parcări subterane/ FOTO

Doi tineri artiști craioveni au realizat, în nouă zile, prima lucrare de artă stradală tridimensională din Craiova, în încercarea de a promova Bănia. Bianca și Andrei nu se află la prima lucrare care îi impresionează în mod deosebit pe craioveni și pe turiști deopotrivă, ei reușind să picteze, în urmă cu trei ani, peretele unei clădiri din Centrul istoric, principala atracție a turiștilor care poposesc în oraș.

Bianca Stancu și Andrei Tonița sunt doi absolvenți ai Liceului de Artă “Marin Sorescu” din Craiova, care, de-a lungul anilor, s-au implicat în proiectele de artă stradală. Au pictat zile în șir panouri inestetice din centrul istoric al Băniei, iar acum au realizat o nouă pictură, de această dată una 3D, pe esplanada unei parcări subterane, din centrul orașului.

“Conceptul a pornit de la un skater care se dă pe rampă și ne-am gândit să facem cumva ca pictura să fie interactivă și pentru oamenii de aici și ne-am gândit să amplasăm și un skateboard pe rampă ca oamenii să poată să se fotografieze. Lucrarea este realizată în culori acrilice și peste ea vom da un strat de ulei pe bază de rășină”, a explicat Bianca Stancu.

Tinerii artiști au însemnat și un loc pentru craioveni, de unde aceștia se pot fotografia alături de pictură.

“Este locul în care se vede cel mai bine 3D, prin aparatul foto de pe telefonul mobil”, a completat Bianca.

Cei doi artiști sunt sprijiniți de către reprezentanții Casei de Cultură “Traian Demetrescu” din Bănie.

“Este un proiect inedit, un proiect interactiv care promovează turismul cultural. Este dedicat utilizării telefonului mobil și de aici a și pornit ideea. Această comunicare continuă și digitală poate fi și creativă. Ne dorim ca prin acești artiști care realizează lucrările să promovăm cât mai mult imaginea municipiului Craiova, pentru că este un oraș care merită să fie vizitat”, spune Remus Vlăsceanu, directorul Casei de Cultură “Traian Demetrescu”.

Craiovenii, impresionați de pictura tridimensională

Cei doi tineri pictează, din spusele lor, cam de când s-au născut și nu se vor opri doar la imaginea 3D de pe parcarea subterană.

“Celelalte lucrări sunt surpriză, lucrăm la un astfel de desen în jur de nouă zile amândoi. În Craiova am mai făcut o pictură, pe calcan (n.r. – peretele exterior al unei clădiri), tot în colaborare cu Casa de Cultură, care este lângă un restaurant și a fost făcută în 2015. Am mai făcut și alte lucrări în colaborare cu Primăria, cum ar fi gardul Europa de la Agronomie și căsuțele de electricitate din centrul vechi”, a spus Andrei Tonița.

Craiovenii au fost impresionați de desenul artiștilor craioveni și și-au făcut poze cu telefonul mobil având în spatele lor lucrarea 3D.

“Este foarte frumos și mă bucur că sunt printre primii care își va posta fotografie cu noul desen. Am făcut poze și în centrul vechi, sunt mișto”, a spus unul dintre tinerii craioveni care miercuri la amiază se dădea cu rolele pe esplanada parcării.

Nici primarul Craiovei, Mihail Genoiu, nu a ratat momentul dezvăluirii noii lucrări stradale.

“Este un proiect care a început în urmă cu mult timp în Craiova, dacă vă aduceți aminte, încă din perioada în care se lucra în centrul istoric. A continuat după aceea perioada cu picturile de pe câteva clădiri, calcane de bloc sau de clădiri din centrul istoric, iar acum, nou, vin ei cu aceste imagini tridimensionale care aduc un aspect tineresc, deosebit acestei parcări”, a declarat Mihail Genoiu.

Cei doi artiști craioveni speră să găsească, pe lângă susținerea autorităților locale, și sprijin din partea agenților economici pentru realizarea proiectelor culturale viitoare.

Citește și:

Leon Dănăilă: „Sunt cel mai sărac medic din lume. Am trecut prin toate: cerșetor, neurochirurg, academician, acum senator”

 
 
Close
Close
Închide