MENIU CAUTĂ
02 Iul. 2017 23:30

EXCLUSIV. Când zâmbesc, mi se vede gingia într-un mod inestetic. Există corecţie pentru acest neajuns? Esteticianul Adina Alberts răspunde

Distribuie

Medicul estetician Adina Alberts răspunde cititorilor Libertatea la întrebările legate de frumusețea exterioară și cele mai bune metode pentru a o dobândi. Astăzi, tot ceea ce trebuie să știi despre corecția unui zâmbet inestetic.

Când zâmbesc, mi se vede gingia într-un mod inestetic. Există corecţie pentru acest neajuns?

Ceea ce descrieţi dvs se numeşte ”gummy smile”.

Există 2 variante de corecţie. Cea mai simplă este aceea care apelează la toxina botulinica. Se injecteza câteva puncte, de fiecare parte a nasului, rezultatul apare la câteva zile şi se menţine 3-4 luni.

Cea mai eficientă este, însă, corecţia chirurgicală, prin care se excizează o porţiune de ţesut de la nivelul gingiei şi a buzei superioare interne, de aproximativ, 1-1,5 cm pe 6-8 cm, marginile plăgii se reaproximeaza prin sutură. În acest mod se rezolva acest neajuns şi se obţine şi o mărire a buzei superioare.

De asemenea este posibilă şi excizia peridentara, obţinând astfel dinţi mai mari. Metodă este necesară în cazurile în care dintîi sunt prea mici, lăsând la vedere, în cazul unui zâmbet, prea multă gingie.

Injectarea cu toxina botulinica costă aproximativ 150 de euro şi trebuie repetată la 4 luni.

Varianta chirurgicală de corecţie este definitivă şi costă în jur de 2000 de euro. Se efectuează cu anestezie generală, vindecare definitivă apare la aproximativ 30 de zile.

Citește și:

Medicul Adina Alberts va fi la dispoziția cititorilor Libertatea și va răspunde întrebărilor legate de frumusețea exterioară și cele mai bune metode pentru a o dobândi. Scrie-i pe adresa de mail [email protected]

Dr. Adina Alberts

Dr. Adina Alberts

Comentarii