MENIU CAUTĂ

EXCLUSIV. Cum scap de pungile de sub ochi? Esteticianul Adina Alberts răspunde

Distribuie

Medicul estetician Adina Alberts răspunde cititorilor Libertatea la întrebările legate de frumusețea exterioară și cele mai bune metode pentru a o dobândi. Astăzi, despre cum puteți scăpa de pungile de sub ochi.

”Am vârsta de 64 ani şi doresc sa-mi precizaţi dacă pot rezolva problema pungilor de la ochi și a pleoapelor căzute. Am citit despre procedurile aplicate, ceea ce doresc eu sa ştiu este dacă tratamentul, eventual intervenţia chirurgicală, care s-ar impune, rezolvă problema”.

Pungile de sub ochi pot fi date de exces de grăsime sau exces de apă (edeme), asociate sau nu cu exces de piele. Edemele perioculare pot fi semne că ceva este în neregulă în organism, motiv pentru care trebuie verificată în amănunt, starea dvs de sănătate. Dar acestea pot şi ereditare, fără însemnătate patologică, situaţie în care puteţi încerca următoarele:

  • aplicaţii locale de măşti perioculare cu efect astringent, preparate acasă din: coadă şoricelului, urzică sau traistă ciobanului. Fierbeţi o linguriţă plină de plantă în 150 ml de apă, timp de 15 minute, la foc mic. Lăsaţi la răcit, strecuraţi şi apoi aplicaţi în jurul ochilor utilizând o dischetă demachiantă înmuiată în acest decoct. Restul îl puteţi pune la frigider şi-l puteţi utiliza şi a2a zi.
  • faceţi masaj facial cu scop de drenaj limfatic. Mergeţi la o clinică specializată şi cereţi astfel de tratament.
  • eliminaţi alimentele sărate; nu consumaţi murături, chipsuri, pufuleţi, popcorn, sărăţele, etc
  • consumaţi multă apă plata. Apă va detoxifică! Cu cât beţi mai multă apă, cu atât ţesuturile vor fi mai dezinfiltrate.
  • urmaţi o cură scurtă, de 4 zile, de tratament cu Medrol, câte 2 cp de 4 mg, pe zi, în doză unică. Aveţi grijă că, în cele 4 zile de tratament cortizonic, să nu mâncaţi deloc sărat!
  • dacă există un exces de piele evident, inestetic, se poate face blefaroplastie inferioară, operaţie prin care se îndepărtează excesul de piele. Rămâne o cicatrice că o linie fină chiar sub genele pleopei inferioare, care, după vindecarea definitivă, nu va fi niciodată vizibilă.

Prin blefaroplastie inferioară se corectează cercănele, excesul de piele şi excesul de grăsime. Operaţia se face sub anestezie generală, este migăloasă şi de aceea durează aproximatin 2-3 ore. Firele de sutură se scot la 5 zile, iar refacerea totală este la 2 săptămâni.

Dacă pungile de sub ochi sunt date de exces de grăsime, avem 2 variante de tratament:

– injecţie locală de substanţe care topesc această grăsime. Rezultatele apar la 3-4 săptămâni, sunt de regulă bune şi foarte bune, dar nu sunt definitive. Injectarea trebuie repetată la 6-12 luni.
– blefaroplastia inferioară detaliată mai sus.

Citește și:

Medicul Adina Alberts va fi la dispoziția cititorilor Libertatea și va răspunde întrebărilor legate de frumusețea exterioară și cele mai bune metode pentru a o dobândi. Scrie-i pe adresa de mail [email protected]

Citește mai multe despre Adina Alberts pe Libertatea.

Comentarii