Mergi direct la conținut »
Experiențe memorabile în Franța, între cultură și romantism (PUBLICITATE)

Cu aproape 90 milioane de vizitatori pe an, Franța se află în topul celor mai vizitate țări din lume, fiind un adevărat magnet pentru romantici, boemi, artiști, pașionați de cultură sau gurmanzi. Europa Travel te invită să faci turul Hexagonului cu autocarul, prin care vei descoperi orașe de top și regiuni pitorești, profitând de tariful accesibil de la 429 euro/persoană!

Circuitul de 10 zile spre Franța include și câteva opriri pe traseul tău, în Austria și Germania, prilej excelent să mai adaugi pe lista de călătorie și orașe precum Viena, Salzburg, Nurnberg sau Munchen, fascinante prin atmosferă, arhitectură și gastronomie.

Locuri populare din Germania

În Nurnberg, orașul vestit pentru coloratul târg de Crăciun care atrage peste 2 mil. de vizitatori, vei simți atmosfera tipic bavareză din centrul istoric înconjurat de zidurile fortificate, cele mai multe datând din perioada XIV-XV, prevăzute cu porți și turnuri de observare.

Întreaga zonă este precum un muzeu în aer liber cu superbe case din lemn și piatră cu arhitectură tipic barocă, înlănțuite pe străzi înguste și pavate cu rocă cubică. Orașul Vechi este păzit îndeaproape de Castelul Nurnberg, o structură masivă care a servit ca reședință pentru numeroși Regi și Împărați germani, în perioada 1050 și 1571.

Cea mai pitorească regiune a Germaniei este considerat a fi Valea Rinului, pe care o poți explora opțional, în acest tur de la Europa Travel. De-a lungul Rinului, începând din Mannheim, la sud, și până la Koblenz, în nord, se înlănțuiesc sate medievale dominate de castele tipic bavareze unde atmosfera a încremenit în timpurile regilor. Întreaga zonă a fost declarată patrimoniu mondial UNESCO, Valea Rinului fiind o sursă permanentă de inspirație și influență pentru artiști și scriitori.

Rportaj video într-un loc miraculos! Reporterul Libertatea Andreea Archip a fost pe platourile înalte din Kenya, acolo unde un român antrenează atleții care domină sportul lumii
Recomandări

Rportaj video într-un loc miraculos! Reporterul Libertatea Andreea Archip a fost pe platourile înalte din Kenya, acolo unde un român antrenează atleții care domină sportul lumii

Cea mai pitorească regiune din Franța

Poți continua excuria cu Valea Loarei, bijuteria Franței care se mândrește cu cea mai mare concentrare de castele, cetăți, palate și monumente istorice din lume. Majoritatea construcțiilor au fost realizate de importanți arhitecți și artiști italieni, dintre aceștia numărându-se geniul Leonardo Da Vinci adus de Regele Francois I, pentru a lucra la proiectul somptuosului Castel Chambord.

Pe Valea Loarei vei găsi circa 60 de castele magnifice, înconjurate de grădini geometrice fabuloase, iar în turul Europa Travel vei putea vizita Chenonceaux – Castelul Damelor, Amboise – primul dintre castelele renascentiste ridicate aici și Blois – castelul celor patru stiluri arhitecturale.

Paris, Mon Amour

Campania electorală a demarat cu un val de postări fake-news. Lideri PSD promovează mesaje false
Recomandări

Campania electorală a demarat cu un val de postări fake-news. Lideri PSD promovează mesaje false

Considerat a fi Orașul Iubirii, Paris este întotdeauna o idee bună, indiferent de perioada anului.  Îndrăgostiții din toată lumea ajung aici pentru a-i surprinde farmecul inconfundabil la o plimbare pe străzile boeme dominate de clădiri cu arhitectură Belle Epoque. Un tur panoramic pornind de la Defense până la Cartierul Montmartre îți va dezvălui numeroase monumente pariziene, iar dacă alegi plimbarea de seară le vei putea surprinde luminile frumos reflectate în Sena.

Descoperă pe rând principalele obiective turistice ale capitalei Franței începând cu maiestuosul Turn Eiffel, în care poți urca pentru panorame memorabile asupra Orașului Luminii, Catedrala Notre-Dame, bijuteria gotică vizitată de peste 13 mil. de turiști pe an, Muzeul Luvru – cel mai vizitat muzeu de artă din lume, Domul Invalizilor – unde se află mormântul lui Napoleon sau Arcul de Triumf – al doilea cel mai mare astfel de monument din lume.

Capitala mondială a șampaniei și locul unde au fost încoronați majoritatea regilor francezi, Reims nu putea fi ratat în acest circuit al Hexagonului, propus de Europa Travel. Reims are trei monumente declarate patrimoniu mondial UNESCO, dintre acestea se numără glorioasa Catedrală Notre Dame de Reims (locul unde s-au desfășurat ceremoniile de încoronare pentru aproape 8 secole), dar și Palais du Tau, fostul palat al arhiepiscopilor, o bijuterie a stilului neo-clasic francez.

Ca să îngroape un dosar de corupție din sănătate, un procuror DNA a căutat firma Agro Vlad, făcându-se că nu vede firma Agro-Vlad!
Recomandări

Ca să îngroape un dosar de corupție din sănătate, un procuror DNA a căutat firma Agro Vlad, făcându-se că nu vede firma Agro-Vlad!

Dintre orașele romantice ale Franței se numără și Strasbourg, capitală a regiunii Alsacia de explorat la pas în centrul istoric – Grande Ile sau cu gondola pe canalul Faux-Rempart. Evadează în boemul cartier La Petite France, unde vei simți un amestec de arhitectură și atmosferă (între cea franceză și cea germană – tipic medievală).

Descoperă orașul festivalului Oktoberfest

Ultima parte a circuitului este dedicată explorării orașului Munchen, unde vei putea hoinări în Piața principală Marienplatz. Aici se află cele mai importante instituții bavareze precum Primăria Rathaus cu impresionantul său turn Rathaus-Glockenspiel ce deține 43 de clopote. Simbolul capitalei Bavariei este Domul Frauenkirche, cunoscută și sub denumirea de Catedrala Doamnei Noastre, o capodoperă clasică a stilului gotic, cu ornamente din piatră și două turnuri cu acoperiș din cupru. În Salzburg – Oraşul lui Mozart, dominat deFortăreaţă Hohensalzburg, vei putea vizita Domul din Piața Domplatz, Castelul Residenz și superbele grădini baroce, Mirabell.

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferte Circuit Franța – tarife de la 429 euro/persoana, 9 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 2*-3*, transport autocar, ghid. *Bonus:excursie la Valea Rinului, croaziera pe Dunare. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Close
Închide
  Close