Mergi direct la conținut »
Experții în căsnicii au dezvăluit adevăratul motiv pentru care cuplurile ajung la divorț
Relații Libertatea > Lifestyle > Relații

Experții în căsnicii au dezvăluit adevăratul motiv pentru care cuplurile ajung la divorț

După decenii de cercetare, specialiștii au descoperit de ce se destramă majoritatea relațiilor.

De Ioana Motoc,

Cu o experiență de mai bine de 40 de ani în consilierea de cuplu, John Gottman, fondator al Institutului Gottman, a observat o tendință interesantă. El a realizat că cele mai multe relații eșuate au la bază disprețul dintre parteneri. Totodată, Guttman a găsit și o soluție la această problemă.

În orice relație există dezacorduri, însă problema apare atunci când există atitudini de superioritate și dezgust. De asemenea, agresivitatea pasivă poate fi un indiciu subtil al faptului că disprețul și-a făcut deja loc în căsnicie.

Mike McNully, angajat al institutului, a declarat, potrivit The Independent: “De exemplu, atunci când se discută despre modul în care ar trebui să se păstreze curățenia în casă, un partener îi poate spune celuilalt că în familia sa, membrii au mai multă grijă de casă…”.

Sfârșitul nerostit al unei astfel de propoziții este “decât membrii familiei tale”, implicând o atitudine de superioritate.

Pentru cuplurile care se confruntă cu probleme de genul acesta, specialiștii recomandă ca partenerii să comunice între ei, iar fiecare să se pună în pielea celuilalt.

Sursă foto: hepta.ro.

Close
Închide
  Close