Mergi direct la conținut »
Florin Piersic și Maia Morgenstern, premiați de UNITER pentru întreaga activitate
Cultură și Vacanțe Libertatea > Lifestyle > Cultură și Vacanțe

Florin Piersic și Maia Morgenstern, premiați de UNITER pentru întreaga activitate

UNITER (Uniunea Teatrelor din România) a anunțat Premiile Senatului și nominalizările pentru premiile Galei UNITER 2019. Maia Morgenstern și Florin Piersic au primit Premiul pentru întreaga activitate.

De Florin Ghioca,

Juriul de nominalizări a fost alcătuit din criticii de teatru Monica Andronescu, Oana Borş şi Mircea Morariu. Spectacolele care au intrat în atenţia juriului sunt cele care au avut premiera în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2018. Premiul de excelență revine anul acesta Teatrului UnTeatru, condus de Andreea și Andrei Grosu. Pentru întreaga carieră mai sunt premiați regizorul Cristian Pepino, scenografa Nina Brumușilă și criticul de teatru Doina Papp.

Premii speciale primesc în 2019 regizorul Decebal Marin, pentru teatrul de păpuşi şi marionete, muzicianul Marius Mihalache pentru proiectul „Săftița” și coregrafa Andreea Gavriliu pentru mișcare scenică. De asemenea, pentru activitatea editorială şi publicistică a Fundaţiei Culturale „Camil Petrescu”, criticul Florica Ichim va primi un premiu special. La fel și Facultatea de Teatru și Film din cadrul Universității Babeș Bolyai  din Cluj Napoca.

 

Close
Închide
  Close