MENIU CAUTĂ

Macedonia este țara gurmanzilor, iar ospitalitatea macedoneană foarte bine cunoscută!

Distribuie

Macedonia este țara gustului. Dacă stați să mâncați în Macedonia, apetitul vostru va crește după prima mușcătură. Dacă beți doar o gură de vin, nu veți putea niciodată să vă stingeți setea. Aici oamenii știu cum să se bucure de mâncare, iar mâncarea este un fel de ritual.

Multitudinea zilelor însorite sunt sursa bogatelor gusturi și mirosuri în bucătăria macedoneană. Regiunea este caracterizată de un climat potrivit pentru cultivarea fructelor, legumelor și diferitelor ierburi și condimente. În fiecare an, livezile și grădinile sunt pline de fructe irezistibil de delicioase, butoaiele sunt întotdeauna pline, iar carnea este naturală și de înaltă calitate. În Macedonia este ușor să satisfaci dorința culinară a tuturor – cum ar fi cei care se bucură de specialități din carne și pește și cei care preferă diverse mâncăruri vegetariene. În fiecare sezon există alimente sezoniere și aproape fiecare regiune are specialitățile sale culinare. Pur și simplu  descoperiți o selecție largă în care nu puteți da greș.

Valea de arome stinge setea fiecărui turist care va veni să guste vinul macedonean de cea mai bună calitate. Există o legendă care spune că a existat o perioadă în care, în cea mai uscată regiune a Macedoniei, Tikvesh, era mai mult vin decât apă.

În timpul vechii Macedonii, se țineau așa-numitele „Zilele Dionysos”, în cinstea zeului vinului Dionysus. Fiecare gust de vin macedonean este perfecțiunea dată de zei. Cultivatorii îl au ca protector pe Sf. Trifon, de aceea 14 februarie este ziua dedicată acestui sfânt. Producătorii de vin din Tikvesh marchează această zi prin efectuarea de diverse ritualuri: dimineata devreme se merge la biserică, se ia apă sfințită, cu care sunt stropite viile și astfel, ritualul se sfârșește.

Macedonia are 280 de zile însorite potrivite pentru cultivarea vinurilor elegante, cu o bogăție de arome puternice și unice, cu o concentrație bogată de mirosuri și prospețime. Vinul de calitate pentru caractere puternice este fabricat din struguri de înaltă calitate. În inima Balcanilor, pe valea râului Vardar, se produc vinuri din struguri de înaltă calitate dintr-un grup de soiuri exotice autohtone, cum ar fi Stanushina.

„Stanushina” este o veche varietate autohtonă de struguri macedoneană care nu crește în nici un alt loc din lume, care se găsește numai în regiunea Tikvesh din Macedonia. Întreaga istorie a Macedoniei poate fi relatată prin ea pentru că există în această regiune încă din perioada de creare a țării.

Vinăriile macedonene deschid larg porțile pentru vizitatori care, împreună cu echipa de ghizi, pot merge în degustare de vinuri combinate cu diferite tipuri de mâncare, într-un mod distractiv informal și relaxant.

Vă invităm la un tur gastronomic și la degustare de vin pentru a descoperi secretele Macedoniei nedescoperite!

Pentru mai multe informații, consultați pagina următore www.macedonia-timeless.com

Comentarii