MENIU CAUTĂ

Medicul estetician Adina Alberts: Dacă plănuiești să devii mamă, trebuie să eviți tratamentele estetice

Distribuie

Femeia însărcinată se poate confrunta cu mai multe probleme de ordin estetic. Medicul estetician Adina Alberts le detaliază și oferă soluții pentru prevenirea apariţiei sau agravării lor, într-o serie de patru articole.

”Femeile care au în plan o sarcină trebuie să evite tratamentele medicale estetice cel puțin un an înainte de a rămâne gravide”, susține medicul estetician Adina Alberts. Sunt incluse aici tratamentele cu toxina botulinică, injectabilele de orice fel, mezoterapia și peelingul chimic.

Deși nu s-au putut evidenția efecte adverse ale unor astfel de tratamente, totuși este mai bine să amânăm aplicarea lor până după ce alăptarea a încetat.

Pentru igienă corporală este permis să utilizăm orice fel de săpun, gel de duș sau șampon. Nu trebuie să exagerăm însă și să cădem în angoasaproduselor bio pe toate planurile…

În ce privește tenul, putem să rămânem fidele cremelor pe care le foloseam și înainte de sarcina, dacă ele ne priesc. În schimb, în zona abdomenului trebuie să avem grijă cu crema pe care o aplicăm! În perioada sarcinii și a alăptării sunt recomandate doar produsele de îngrijire corporală pe baza de uleiuri naturale de măsline, migdale dulci sau de argan. Trebuie utilizate doar produse din farmacii, fiindcă acelea sunt permise femeilor gravide.

Imediat după naștere, dacă mămică alăptează, ceea ce este întotdeauna de dorit, ca metode de (re)modelare corporală sunt permise doar masajele – unul pe săptămâna. Și utilizarea unui conformator abdominal poate fi de folos pentru revenirea mai rapidă la talia de dinaintea sarcinii.

”Există cazuri numeroase de sarcina spontană. Am avut doamne care erau în tratament botulinic bianual, așa cum se face de regulă, și au aflat că sunt însărcinate fără să fi planificat acest lucru. Atitudinea corectă, într-un astfel de caz, este să întrerupem tot și să continuăm după ce înțărcarea copilului. Am avut chiar și paciente care au aflat că sunt însărcinate chiar în luna în care și-au mărit sânii cu implanturi sau în lunile postoperatorii. Evident că nu este de dorit, dar nu trebuie să existe îngrijorări suplimentare. În toate cazurile acestea, sarcinile au evoluat fără probleme, copiii au fost minunați, iar pacientele mele au devenit mămici fericite și împlinite”, ne-a declarat Adina Alberts.

Citește și:

Medicul Adina Alberts va fi la dispoziția cititorilor Libertatea și va răspunde întrebărilor legate de frumusețea exterioară și cele mai bune metode pentru a o dobândi. Scrie-i pe adresa de mail [email protected]

Dr. Adina Alberts

Citește mai multe despre Adina Alberts pe Libertatea.

Comentarii