Mergi direct la conținut »
REPORTAJ / Mihai Stoica a devenit tată în timp ce era într-o misiune militară în Polonia. "Mereu în sufletul meu a fost acolo un gol“
Lifestyle Libertatea > Lifestyle > REPORTAJ / Mihai Stoica a devenit tată în timp ce era într-o misiune militară în Polonia. "Mereu în sufletul meu a fost acolo un gol“

REPORTAJ / Mihai Stoica a devenit tată în timp ce era într-o misiune militară în Polonia. „Mereu în sufletul meu a fost acolo un gol“

Mihai Stoica este un tânăr militar în vârstă de 25 de ani care a devenit tată în timp ce se afla departe de casă, într-o misiune militară în Polonia. S-a întors acasă recent, alături de ceilalţi 119 colegi ai săi din Detaşamentul de Apărare Antiaeriană “Liliecii Negri”, care au participat, timp de şase luni, la o misiune în Polonia.

De Mihaela Grădinaru,

În misiune, sublocotenent Mihai Stoica, ofiţer specialist de Poliţie Militară, a fost, în principal, responsabil pentru menţinerea ordinii şi disciplinei în cadrul detaşamentului şi, totodată, pentru coordonarea activităţilor de poliţie militară.

„Spun eu că a fost o experienţă frumoasă pentru că am lucrat într-un mediu internaţional şi am avut parte de o cooperare foarte frumoasă fiindcă ei ne-au considerat mult mai civilizaţi decât credeau anterior şi chiar ne-au lăudat“, a spus Mihai.

În timp ce se afla în misiune, soţia sa, Cristina, i-a adus pe lume primul prunc, o fetiţă pe care au numit-o Eva Maria.

„S-a născut prin cezariană şi orecum ştiam dinainte când o să se nască. Nu au fost probleme, este bine, sănătoasă. Seamănă şi cu mine şi cu mama ei. Are ochii albaştri, ca ai mamei ei. Când s-a născut fetiţa eram într-un marş, cu tot echipamentul pe mine, iar vestea am aflat-o prin telefon“, își amintește militarul.

El spune că i-au trimis şi poze cu fetița și că a fost un moment foarte emoţionant pentru el.

„Din acel moment, am început să mă gândesc la ele mereu. Dar, sincer, nu m-a împiedicat să-mi îndeplinesc atribuţiile, însă mereu în sufletul meu a fost acolo un gol şi mereu m-am gândit la ele. Dar, spun eu, că am reuşit să trec peste şi oarecum asta ne-a întărit relaţia“, a adăugat el.

Pentru a se putea bucura de venirea pe lume a fetiţei sale, Mihai a avut parte şi de o scurtă permisie, de cinci zile, pentru a reveni în ţară, iar apoi s-a întors în Polonia ca să-şi continue misiunea.

Poveste de dragoste începută pe Facebook și terminată cu o căsătorie

Pe Cristina, care este asistent de farmacie şi de aceeaşi vârstă cu el, a cunoscut-o în urmă cu doi ani, pe Facebook, însă, după ce s-au întâlnit de câteva ori, s-a îndrăgostit nebuneşte de ea şi s-au căsătorit.

„Ne-am cunoscut prin nişte prieteni online, pe Facebook. I-am trimis cerere de prietenie, i-am spus că vreau să o cunosc, a fost de acord să iasă cu mine şi uşor-uşor s-a înfiripat o relaţie. Chiar dacă la început părea ceva copilăresc, s-a dovedit în final că e ceva serios“, a mai spus Mihai.

Mihai a participat, joi, alături de colegii săi, la ceremonia de repatriere a „Liliecilor Negri“, care s-a desfăşurat la sediul Batalionului 228 Apărare Antiaeriană „Piatra Craiului“ din Brașov, în prezenţa autorităţilor locale şi a familiilor militarilor.


Citește și: VIDEO REPORTAJ/ Ioan Ilieș, ceterașul care „a furat” meserie de la frații Petreuș. Scoate sunete care nu pot fi reproduse de nimeni!


Close
Închide
  Close