MENIU CAUTĂ
, de Mihaela Grădinaru

REPORTAJ / Mihai Stoica a devenit tată în timp ce era într-o misiune militară în Polonia. „Mereu în sufletul meu a fost acolo un gol“

Distribuie

Mihai Stoica este un tânăr militar în vârstă de 25 de ani care a devenit tată în timp ce se afla departe de casă, într-o misiune militară în Polonia. S-a întors acasă recent, alături de ceilalţi 119 colegi ai săi din Detaşamentul de Apărare Antiaeriană “Liliecii Negri”, care au participat, timp de şase luni, la o misiune în Polonia.

În misiune, sublocotenent Mihai Stoica, ofiţer specialist de Poliţie Militară, a fost, în principal, responsabil pentru menţinerea ordinii şi disciplinei în cadrul detaşamentului şi, totodată, pentru coordonarea activităţilor de poliţie militară.

„Spun eu că a fost o experienţă frumoasă pentru că am lucrat într-un mediu internaţional şi am avut parte de o cooperare foarte frumoasă fiindcă ei ne-au considerat mult mai civilizaţi decât credeau anterior şi chiar ne-au lăudat”, a spus Mihai.

În timp ce se afla în misiune, soţia sa, Cristina, i-a adus pe lume primul prunc, o fetiţă pe care au numit-o Eva Maria.

„S-a născut prin cezariană şi orecum ştiam dinainte când o să se nască. Nu au fost probleme, este bine, sănătoasă. Seamănă şi cu mine şi cu mama ei. Are ochii albaştri, ca ai mamei ei. Când s-a născut fetiţa eram într-un marş, cu tot echipamentul pe mine, iar vestea am aflat-o prin telefon”, își amintește militarul.

El spune că i-au trimis şi poze cu fetița și că a fost un moment foarte emoţionant pentru el.

„Din acel moment, am început să mă gândesc la ele mereu. Dar, sincer, nu m-a împiedicat să-mi îndeplinesc atribuţiile, însă mereu în sufletul meu a fost acolo un gol şi mereu m-am gândit la ele. Dar, spun eu, că am reuşit să trec peste şi oarecum asta ne-a întărit relaţia”, a adăugat el.

Pentru a se putea bucura de venirea pe lume a fetiţei sale, Mihai a avut parte şi de o scurtă permisie, de cinci zile, pentru a reveni în ţară, iar apoi s-a întors în Polonia ca să-şi continue misiunea.

Poveste de dragoste începută pe Facebook și terminată cu o căsătorie

Pe Cristina, care este asistent de farmacie şi de aceeaşi vârstă cu el, a cunoscut-o în urmă cu doi ani, pe Facebook, însă, după ce s-au întâlnit de câteva ori, s-a îndrăgostit nebuneşte de ea şi s-au căsătorit.

„Ne-am cunoscut prin nişte prieteni online, pe Facebook. I-am trimis cerere de prietenie, i-am spus că vreau să o cunosc, a fost de acord să iasă cu mine şi uşor-uşor s-a înfiripat o relaţie. Chiar dacă la început părea ceva copilăresc, s-a dovedit în final că e ceva serios”, a mai spus Mihai.

Mihai a participat, joi, alături de colegii săi, la ceremonia de repatriere a „Liliecilor Negri”, care s-a desfăşurat la sediul Batalionului 228 Apărare Antiaeriană „Piatra Craiului” din Brașov, în prezenţa autorităţilor locale şi a familiilor militarilor.


Citește și: VIDEO REPORTAJ/ Ioan Ilieș, ceterașul care „a furat” meserie de la frații Petreuș. Scoate sunete care nu pot fi reproduse de nimeni!


Citește mai multe despre militar, Polonia, Poveste și Reportaj pe Libertatea.

Comentarii