MENIU CAUTĂ
20 Mai. 2018 23:24

Adela vă sfătuieşte în sex şi iubire. „Nici nu mai țin minte de când nu am mai făcut dragoste”

Distribuie

De când lumea şi pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Scrie-i Adelei pe adresa [email protected]ro şi citeşte în Libertatea sfaturile ei.

Dragă Adela,

Mi se întâmplă următorul lucru ciudat: sunt într-o relație de patru ani cu iubitul meu, totul pare a fi bine și frumos. Ne înțelegem bine, avem tabieturi, în weekenduri ne întâlnim cu prietenii, mergem în vacanțe… Nu am nimic să-i reproșez. Din afară, viața noastră pare perfectă. Doar că… lipsește pasiunea. Nici nu mai țin minte de când nu am mai făcut dragoste. Nu se pune problema de căsătorie – pentru mine, din această cauză, ca să fiu sinceră, pentru el… habar n-am. Nu se pune problema să facem copii. Sunt sigură că nu are pe altcineva, pentru că știu în orice moment unde este și ce face. E o stare de siguranță, dar în același timp, parcă sunt goală pe dinăuntru. Îmi doresc să mă îndrăgostesc, să simt viața din plin, să fiu fericită. Dar în condițiile date se pare că nu am nicio șansă pentru așa ceva. Nu am curajul să părăsesc acest confort, dar parcă nici nu mai pot să suport. Sunt din ce în ce mai deprimată, ce mă sfătuiești să fac?

Adela răspunde:

Draga mea,

Nimeni și nimic din afară nu ar trebui să fie responsabil pentru starea ta de bine. Dar tu te identifici foarte tare cu relația ta. Chiar dacă spui că nu mai e nimic acolo, de fapt tu ești cu totul în ea. Ai încercat să vorbești cu iubitul tău despre aceste lucruri? Ai încercat să iei tu inițiativa unei seri romantice, să începi ceva nou împreună cu el? Dacă nu mai simți nimic față de el, dacă nu-l mai iubești și ai vrea să iubești, să rămâi în acest confort care îți place nu este o soluție. Nu le poți avea pe amândouă, trebuie să te hotărăști și să alegi. Faptul că el nu dorește să facă dragoste este un motiv foarte întemeiat pentru a termina o relație, chiar dacă ea pare perfectă din afară. Dacă ești atașată de tabieturile voastre, de întâlnirile și vacanțele cu prietenii, atunci nu vei putea niciodată să te deschizi către ceva nou. Când vrei să faci o schimbare radicală, trebuie să-ți asumi că vor fi momente în care vei plonja în necunoscut, în care te vei simți, poate, singură și într-un mediu ostil. De fapt, este o hotărâre pe care trebuie să o iei tu cu tine, iar genul acesta de hotărâri nu poate fi acționat din cap, este ca un ou din care nu va ieși nimic  până când nu este suficient de bine clocit. Ai răbdare, când n-o să mai poți suporta cu adevărat, vei izbucni. Și atunci n-o să mai simți deloc nevoia să întrebi pe altcineva, vei ști exact ce dorești să faci.

Citește mai multe despre sfaturi pe Libertatea.

Comentarii