MENIU CAUTĂ

Nopți Albe în Moscova și Sankt Petersburg (PUBLICITATE)

Distribuie

Moscova și Sankt Petersburg întrunesc toate condițiile pentru a fi considerate cele mai frumoase orașe din Rusia: de la elegantele palate imperiale, bisericile cu ale lor cupole colorate, piețele pline de monumente istorice și până la misteriosul fenomen al Nopților Albe. Toate aceste lucruri clasează cele două metropole în topul destinațiilor pe care trebuie să le vezi la început de vară!

Pătrunde în atmosfera magică din timpul amurgului care se prelungește o noapte întreagă, și descoperă o Rusie romantică în circuitul de 8 zile, alături de turoperatorul Europa Travel. Profită de reducerea Early Bookind de 20% și rezervă turul în Moscova și Sankt Petersburg la tariful de 879 euro – de la 1099 euro/persoană, valabil pentru plecarea din 26 iunie, pentru rezervări efectuate până la 15 martie.

Orașe culturale pline de festivaluri de muzică clasică, balet sau patinaj artistic, Moscova și Sankt Petersburg prind viață și mai mult în timpul Nopților Albe. Dacă pe timpul serii te poți distra în cadrul acestor evenimente, ziua poți descoperi cele mai de seamă obiective turistice, să faci turul muzeelor sau să dedici câteva momente shoppingului de calitate, alături de Europa Travel.

Moscova, capitala milionarilor și orașul catedralelor

Circuitul de la Europa Travel începe cu Moscova, o capitală cu un colorit arhitectural extrem de vesel. Imaginea tipic rusească a orașului este Kremlin – un complex de fortificații unde se găsesc palate imperiale, biserici impozante și edificii administrative, ce domină Piața Roșie. Aici se ridică semeță Catedrala Sfântului Vasile, strâns legată de povestea lui Ivan cel Groaznic. El a vrut să-i scoată ochii arhitectului care a proiectat această capodoperă ”delirică”, hipnotizantă ca un caleidoscop de culori, pentru a nu mai fi capabil să realizeze o astfel de structură impresionantă.

Moscova se situează la granița dintre tradiție, opulență și putere, fiind un loc mult prea mare pentru a putea fi bătut integral la pas, așa că un prilej bun să descoperi orașul poate fi metroul. De altfel, metroul este și cel mai mare complex muzeal subteran din Rusia și unul dintre cele mai frumoase din lume, fiecare stație fiind decorată cu mozaicuri fine și decoruri unice.

În timpul Nopților Albe, Moscova este gazda a numeroase evenimente culturale, așa că prelungește ziua participând la un spectacol inedit în grandiosul Teatru Balșoi, unde istoria a fost și continuă să fie scrisă de nume mari din industria muzicii clasice și a baletului.

Sankt Petersburg, ”fereastra către Europa”

Se spune că în niciun alt loc din lume spectacolul naturii nu este la fel de impresionant ca în Sankt Petersburg, în timpul Nopților Albe. Aceste fenomen unic se produce datorită faptului că orașul se află aproape de Cercul Polar, iar zilele sunt ”îmbrăcate” într-o lumină diafană ca cea din timpul amurgului, din mai și până în iunie. Considerat cel mai european oraș rusesc, Sankt Petersburg a fost dezvoltat pe o linie complicată de canale de-a lungul cărora se ridică palate imperiale și catedrale grandioase, obiective de top pe care le vei putea bifa în turul de la Europa Travel.

Festivalul Belyie Nochi clasează Sankt Petersburg în topul celor mai vizitate orașe pe timp de vară, tot acum poți să vezi ridicându-se cele 9 poduri basculate de peste râul Neva, frumos luminate de lasere colorate și proiecții 3D. O dată la doi ani, în această perioadă aici se desfășoară și cel mai mare festival de film din lume, în centrul orașului fiind instalat un ecran uriaș unde se proiectează filme de Oscar.

Vizitează Palatul de Iarnă, o bijuterie barocă, un mozaic în alb și verde, ce deține 1500 de saloane grandioase și simbolul cultural al orașului. Muzeul Ermitaj renumit pentru colecția de 2,7 milioane de explonate istorice și artistice, inclusiv o serie impresionantă de tablouri semnate de marii artiști ai Renașterii Italiene. În turul pietronal de la Europa Travel nu vei rata nici Fortăreața Petru și Pavel aflată pe insula Hare și ridicată la porunca Țarului Petru cel Mare.

Turoperatorul Europa Travel îți propune și câteva excursii opționale interesante, una dintre ele este vizita la Complexul de Palate Petrodvorets, un simbol al puterii rusești ce datează din secolul al XVIII lea, realizat ca o replică adusă de Petru cel Mare la construcția-monument a Parisului, Versailles.

Mai poți face o excursie în orașul pictorului Andrei Rubliov, Serghiev Posad și în Puskin, un loc pitoresc deosebit de încântător unde se află Palatul Ecaterinei, recunoscut pentru Camera de Chihlimbar – un monument splendid considerat a 8-a minune a lumii moderne.

De Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Circuit Rusia – Nopți Albe – tarif 879 euro/persoana, 3 nopti in Moscova + 4 nopti in Sankt Petersburg, cazare cu mic dejun la hoteluri de 3*-4*, transport avion, tururi si transferuri conform programului, ghid local, asistenta turistica. *Ofertă Early Booking reducere 20%: 1099 euro/persoana, valabil pentru plecarea din 26 iunie, pentru rezervari efectuate pana la 15 martie! Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Comentarii