MENIU CAUTĂ

Adela vă sfătuiește în sex și iubire. „Sunt bisexuală. Nu pot să am orgasm când sunt cu el în pat, dar pot să am orgasm când sunt cu o fată”

Distribuie

De când lumea şi pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Scrie-i Adelei pe adresa [email protected] şi citeşte în Libertatea sfaturile ei.

Bună Adela!

Aș vrea de la început să îți zic că aș dori sa îmi păstrez anonimatul, în cazul în care povestea mea ar deveni publică… Eu sunt D. am 23 iar prietenul meu este N. și are 26 de ani. Țin sa menționez că sunt bisexuală, iar N. știe lucrul ăsta. Problema mea este următoarea, nu pot să am orgasm (nu pot să am orgasm când sunt cu el în pat). Pot să am orgasm când sunt cu o fată sau când ma masturbez…. Când sunt cu N., deși sunt foarte aproape de a avea orgasm, mă cuprinde o teama (sau ceva de genul) și ma opresc brusc, îmi pierd concentrarea… Când eram cu fostul meu prieten nu mă deranja lucrul asta, fostul nu mă întreba niciodată după ce făceam sex, dacă mi-a placut sau dacă m-am simțit bine, dar N. nu este deloc așa… El se joaca în părul meu, ma întreabă mereu dacă mi-a placut (este foarte atent la detaliile astea în general) și sincer îmi este rușine să îi spun că eu am mimat fiecare orgasm de când sunt cu el… Cum pot sa rezolv problema asta și cum pot sa îmi înving teama asta? Îl iubesc foarte mult pe N. și nu vreau să îl dezamăgesc din cauza asta.

Adela răspunde:

Draga mea,

Dacă poți avea orgasm când faci dragoste cu o femeie, însă nu și cu un bărbat, să nu te miri. Bărbații sunt programați să se aprindă foarte repede și să se stingă la fel, motiv pentru care, de foarte multe ori, sunt atenți în primul rând la propria lor plăcere, și nu au neapărat răbdare cu iubita care poate are nevoie de mai mult preludiu, atât emoțional cât și fizic, pentru a ajunge la un asemenea grad de excitație încât să aibă un orgasm. O femeie, pe de altă parte, poate simți foarte ușor de ce fel de gesturi are nevoie o altă femeie pentru a ajunge ”acolo”, pentru că se pune instantaneu în pielea ei și o simte ca și cum ar fi ea însăși. Nu te mai simți tu vinovată pentru că bărbații nu se pricep să-ți provoace un orgasm. Dacă îl simți cu o femeie, este clar că nu ai nicio problemă în acest domeniu, ci doar ești mai sensibilă și ai nevoie de mai multă grijă. Poate, cu acest nou iubit, dacă spui că te întreabă și e mai grijuliu, vei reuși. Nu trebuie decât să nu te grăbești, și să nu te sfiești să-i spui că vrei ”mai mult” când vine vorba de tandrețuri și delicatese. Cu cât te concentrezi mai mult, cu atât orgasmul va ”fugi” de tine. Pur și simplu renunță la a-ți vâna orgasmul și, când vei uita să te mai gândești la el, te va copleși.

Comentarii