Ingrediente: 400 g ciuperci, doi litri apă, două bucăţi gogoşar roşu murat, un morcov mare, o ceapă mare, patru linguri ulei, 200 g smântână, doi căţei usturoi, un gălbenuş, două-trei linguri oţet, sare, piper, un ardei iute.
Mod de preparare: se curăţă ceapa şi se taie mărunt, apoi se curăţă morcovul şi se dă pe răzătoarea mică. Gogoşarul murat se taie felii. Se călesc legumele în ulei aproximativ cinci minute, după care se adaugă apa. Se spală ciupercile şi se taie fâşii şi se adaugă peste legume.Se lasă la fiert 25 de minute, după care se sărează şi se piperează după gust. Se pisează usturoiul şi se adaugă la ciorbă, se pune oţet şi apoi se ia de pe foc. Gălbenuşul se amestecă bine cu smântâna şi cu două-trei polonice de ciorbă. Se adaugă în oală şi restul de smântână, treptat, şi se amestecă foarte bine.
Premiul din această săptămână a fost câştigat de Carmen Ramona Nădăban, din Arad
Concurs:
Prietenii îţi laudă ciorbele şi mâncărurile pe care le faci? ţi se spune că nimeni nu te întrece când e vorba de prăjituri? Dacă răspunsul la aceste întrebări este “Da”, atunci e clar că eşti un expert sau o expertă în tainele bucătăriei. Fă-ţi o fotografie cu mâncarea care îţi iese cel mai bine şi trimite- o, împreună cu reţeta şi cu datele tale personale, pe e-mail la retete@libertatea.ro sau pe adresa Ziarul Libertatea, Reţete, bd. Dimitrie Pompeiu nr. 6, sector 2, Bucureşti şi poţi câştiga un premiu oferit de Libertatea şi de Carrefour.