Ingrediente:
pentru blat – 6 ouă, 6 linguri ulei, 250 g zahăr, 250 g făină, vanilie;
pentru cremă – un pachet de margarină, 250 g zahăr, 4 ouă, 100 g cacao;
pentru sirop – un litru de apă, 250 g zahăr, coaja de la o lămâie.
Mod de preparare:
Blatul – se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă, se pune zahărul şi se bat în continuare până se topeşte zahărul, apoi se adaugă vanilia. Gălbenuşurile şi uleiul se freacă şi se toarnă peste albuşurile bătute spumă, se omogenizează şi se toarnă făina, apoi totul se amestecă bine. Se pun două linguri de cacao în compoziţie. Se toarnă în tava unsă cu ulei şi tapetată cu hârtie, se dă la cuptor 45 de minute.
Crema: ouăle împreună cu zahărul şi cacaua se amestecă bine şi se fierb la bain- marin 20 de minute. Se lasă să se răcească. Margarina se freacă separat până se face ca o pastă şi apoi se amestecă împreună cu compoziţia de la bain-marin.
Siropul: se amestecă un litru de apă cu zahăr, se pun la foc împreună cu coaja de lămâie şi se fierb până când compoziţia scade la jumătate. Se taie blatul în trei, se însiropează fiecare parte şi se aşază crema între ele.
Concurs
Prietenii îți laudă ciorbele şi mâncărurile pe care le faci? Ți se spune că nimeni nu te întrece când e vorba de prăjituri? Dacă răspunsul la aceste întrebări este “Da”, atunci e clar că eşti un expert sau o expertă în tainele bucătăriei. Fă-ți o fotografie cu mâncarea care îți iese cel mai bine şi trimite- o, împreună cu rețeta şi cu datele tale personale, pe e-mail la retete@libertatea. ro sau pe adresa Ziarul Libertatea, supliment Rețete, bd. Dimitrie Pompeiu nr. 6, sector 2, Bucureşti şi poți câştiga un premiu oferit de Libertatea şi de Carrefour.