MENIU CAUTĂ
, de Otilia Cristea

Povestea fabuloasă a lui Joshua Slocum, primul om care a înconjurat Pământul pe ape, de unul singur!

Distribuie

Britanicul Joshua Slocum a navigat fără încetare, mai bine de trei ani de zile, la bordul unei nave făurite chiar de el - o nebunie care l-a priponit în istorie ca fiind primul om care face ocolul pământului pe ape, de unul singur.

Povestea fabuloasă a omului pe care marea îl chema încă de mic copil, când se învârtea pe lângă bunicul său, paznic la far, este relatată pe larg de Cătălin Oprișan, jurnalistul de la Gazeta Sporturilor care reînvie în fiecare weekend personaje de legendă ale sportului.

Expediția lui Joshua Slocum a început pe 24 aprilie 1895, când nava ”Spay” așa cum și-a botezat navigatorul creația, a intrat pentru prima dată la apă în portul din Boston.

”Un fotograf a tras poze. Pulsul părea să-mi spargă venele”, avea să scrie el, trei ani mai târziu, după ce a dus la bun sfârșit cursa lui nebunească de unul singur.

Citiți pe GSP.ro întreaga poveste a celor 74.000 de kilometri străbătuți pe ape învolburate, dar și despre sfârșitul lui Joshua Slocum, pe care până la urmă marea l-a revendicat pentru totdeauna, câțiva ani mai târziu.


Citește și: 

Experimentul excentric care a făcut lumea să râdă: lordul englez și demonstrația că „zboră caii”

Comentarii