Mergi direct la conținut »
Praga și Viena, bijuterii imperiale de văzut într-un circuit cu autocarul! (PUBLICITATE)

Plănuiești o escapadă culturală în cele mai populare orașe europene, însă nu te-ai decis asupra destinației? Poți alege un circuit de 7 zile în Praga și Viena, descoperind pe traseu și alte locuri încântătoare, totul la tariful tentant de la 249 euro/persoană, alături de Europa Travel!

Bratislava, boema capitală de pe Dunăre

Considerat a fi cel mai romantic oraș din Slovacia, Bratislava este primul loc pe care-l vei descoperi în călătoria culturală de la Europa Travel. Aici vei vizita Biserica Încoronării Mariei Tereza și vei admira semețul castel gotic clădit în secolul al XII lea pe o colină luxuriantă cu vederi spre Dunăre.

Continuă cu Brno, al doilea cel mai mare oraș al Cehiei, pe care-l vei bate la pas descoperindu-i frumusețile arhitecturale din centrul istoric, dar și povestea dragonului devenit simbol al locului. Poți vedea superbul ornament cu dragon pe fațada Primăriei Stara Radnice, cea mai veche construcție a orașului.

Praga, perla coroanei

Praga este unul dintre orașele europene cu cele mai multe supranume. Mai este cunoscut ca Parisul Estului, Orașul de Aur sau Orașul celor 100 de turle, venite ca o descriere a stilurilor arhitecturale sublime și a atmosferei unice. Praga are un patrimoniu cultural și istoric impresionant, fiind un magnet pentru turistul dornic să descopere monumente vechi de câteva secole, iar acest oraș nu duce deloc lipsă de obiective.

Rportaj video într-un loc miraculos! Reporterul Libertatea Andreea Archip a fost pe platourile înalte din Kenya, acolo unde un român antrenează atleții care domină sportul lumii
Recomandări

Rportaj video într-un loc miraculos! Reporterul Libertatea Andreea Archip a fost pe platourile înalte din Kenya, acolo unde un român antrenează atleții care domină sportul lumii

Începe explorarea capitalei Cehiei pornind din centrul istoric unde se află Prazsky hrad – cel mai mare castel antic din lume, potrivit Guinness World Records. Între zidurile groase de apărare se găsesc, practic, cele mai cunoscute atracții pragheze de la Catedrală Sfântul Vitus (cel mai mare lăcaș de cult din Cehia), Palatul Lobkowicz, Basilica Sf. Gheorghe și până la Strada de Aur, cu micuțele,dar cochetele case în care au locuit laureații premiilor Nobel.

După ce ai călcat pe urmele Regilor Boemiei și Împăraților Romani, te poți îndrepta spre Primăria și Turnul cu Ceas Astronomic, unde vei vedea cel mai complex orologiu din lume – o capodoperă pentru care artistul ceasornicar a fost orbit, și care într-un final și-a pus capăt zilelor aruncându-se fix din turnul cu ceas. Opțional, Europa Travel îți propune o croazieră pe Vltava pe timpul serii, prilej să admiri popularul Pod Carol frumos luminat.

Campania electorală a demarat cu un val de postări fake-news. Lideri PSD promovează mesaje false
Recomandări

Campania electorală a demarat cu un val de postări fake-news. Lideri PSD promovează mesaje false

Următoroarea destinație pe care o vei descoperi în circuitul de la Europa Travel este Dresda. Capitala Saxoniei a suferit mari distrugeri în timpul bombardamentelor din 1945, însă orașul a renăscut din propria cenușă, iar centrul său istoric este astăzi unul dintre cele mai frumoase din Europa. Vizitează aici Castelului Zwinger, o construcție monumentală în stil baroc care se mândrește cu o colecție impresionantă de opere de artă.

Printre locurile cele mai vizitate ale Cehiei se numără și Karlovy Vary, o oază de relaxare cu numeroase izvoare minerale și băi imperiale fabuloase, așa că o vei bifa și pe aceasta pe drumul spre Viena, unde te vei mai opri și la Castelul Konopiste. Aceasta a fost ultima reședință a Arhiducelui Franz Ferdinand al Austriei, construcția fiind amplasată într-o grădină spectaculoasă.

Construcțiile somptuoase ale Vienei

Ca să îngroape un dosar de corupție din sănătate, un procuror DNA a căutat firma Agro Vlad, făcându-se că nu vede firma Agro-Vlad!
Recomandări

Ca să îngroape un dosar de corupție din sănătate, un procuror DNA a căutat firma Agro Vlad, făcându-se că nu vede firma Agro-Vlad!

Locul unde au fost create cele mai mari compozitii muzicale din toate timpurile, semnate de Johann Strauss sau Antonio Vivaldi, Viena este îmbrățișată de pădurile Wiener Waldși de numeroase parcuri, ceea ce o clasează în topul celor mai verzi capitale europene.

Capitala Austriei este mult prea complexă pentru a fi descoperită în toatalitate chiar și într-un city break, însă în circuitul de la Europa Travel vei putea bifa măcar o parte din atracțiile sale. Fă turul Ringului Vienez și plimbă-te cu caleașca de epocă exact cum obișnuia să o facă preafrumoasa Împărăteasă Sissi, iar apoi fă o pauză de la cultură și mergi să te răsfeți la shopping pe celebrele străzi Kartnerstrasse și Graben.

Nu poți părăsi Viena până nu calci pe urmele Monarhiei de Habsburg, făcând turul celor trei mari importante palate imperiale. Începe cu Schönbrunn, o construcție nobilară în stil baroc și rococo ce face parte din UNESCO, iar apoi continuă cu Hofburg, care a fost vreme de 600 de ani reședința suveranilor austrieci, și Belvedere, palatul cu cele mai frumoase grădini baroc din Austria.  

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferta Circuit Praga-Viena – tarif de la 249 euro/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 2*-3*, transport autocar, ghid. *Bonus: Croaziera pe Dunare la Budapesta si Excursia la Castelul Konopiste. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Close
Închide
  Close