Andreea Popescu – cea care nu privește niciodată înapoi

Uneori, chiar și cu toată dragostea familiei și suportul celor din jur nu este simplu să devii un sportiv de performanță. Dar ce se întâmplă când dorința există, dar cadrul familial definit prin lipsuri la tot pasul și nevoi veșnic nesatisfăcute, întârzie și mai mult startul copiilor cu potențial? În toate colțurile țări există sute, poate chiar mii de copii care vor, dar viața le spune nu. Lucrul pe care cu toții îl au în comun este ambiția, iar ceea ce i-ar putea ajuta să-și depășească condiția și să-și urmeze visurile este bunăvoința cuiva de a-i crește campioni. LaProvinica rescrie istorii, iar povestea de astăzi este despre Andreea Popescu – fata care nu privește niciodată înapoi, a cărei experiență o puteți descoperi în filmul de mai jos.

Link video

Andreea Popescu colecționează medalii. Dar nu oricum, ci din apă și încurajată de tatăl ei, singurul părinte care a ales să-i fie alături. Acum zece ani, când Andreea era încă prea mică pentru a spune mai rămâi, mama fetiței a ales să o părăsească și să-și refacă viața în Germania, lăsând în urma sa două inimi sfâșiate.

Dar tatăl, un bărbat hotărât, și fetița cu zâmbet sfios și ochi de căprioară, au ales să lase în urmă durerea și să umple golul lăsat de plecarea mamei cu dragostea pentru sport. Era o vară fierbinte când domnul Popescu a început să-și ducă fetița la bazin, iar antrenorul ei, uimit de tehnica copilei și abilitatea de a învăța, i-a propus părintelui să o înscrie în grupa celor avansați. Pe vremea aceea, Andreea avea deja 7 ani, după specialiști o vârstă prea înaintată pentru a mai face sport de performanță, dar anii pe care nu i-a petrecut în apă, i-a recuperat rapid prin antrenament și o voință de neclintit.

Pentru Andreea, în viață nu există decât o singură direcție: înaninte. La 14 ani ea a lăsat de mult în urmă jocurile copilăriei și idealul familiei cu doi părinți și s-a concentrat pe colecționarea diplomelor, medaliilor și laudelor obținute la concursurile de înot la care a participat. Nu este ușor, dar atât copila, cât și tatăl sunt dispuși să înfrunte orice provocări le-ar pregăti viața pentru ca Andreea să poată ajunge acolo unde își dorește: pe podiumul olimpiadelor mondiale.

Andreea nu vrea să învingă oricum, ci are și o strategie. Ea se specializează pe stilul bras, pe distanțe scurte și medii și perfecționându-și tehnica, urmărește să facă onoare României devenind o campioană legendară la natație.

Ilie Dumitrescu a avut o aventura cu o femeie maritata. A spus cine este: "Omul m-a sunat și mi-a spus: «Am o familie și te rog să încetezi»"
GSP.RO

Ilie Dumitrescu a avut o aventura cu o femeie maritata. A spus cine este: "Omul m-a sunat și mi-a spus: «Am o familie și te rog să încetezi»"

Horoscop 20 ianuarie 2020. Racii trebuie să își schimbe prioritățile
HOROSCOP

Horoscop 20 ianuarie 2020. Racii trebuie să își schimbe prioritățile