Mergi direct la conținut »
(Publicitate) Cum poți preveni apariția vergeturilor: 5 sfaturi utile

Deși nu afectează în mod direct calitatea vieții celor care le au, vergeturile prezintă un disconfort de natură estetică. Nemulțumirea și modul în care ne simțim în propria piele (la propriu) pot să genereze probleme de natură emoțională sau pot leza stima de sine.  

Nimeni nu și le dorește, așadar cum putem preveni apariția vergeturilor?  

1. Apă, apă și iar apă

Remediu și măsură preventivă cam la… orice, un consum zilnic adecvat de apă asigură hidratarea pielii. În plus, consumul de lichide ajută și la circulația sanguină în țesuturile subcutanate ale pielii, aspect ce contribuie la sănătatea pielii noastre. Atenție: cafeaua și alte băuturi ce conțin cofeină par să contribuie la creșterea riscului de apariție a vergeturilor. Încearcă să compensezi consumul acestora cu un consum suficient de apă și ceai.  

2. Menținerea greutății sau modificări treptate

Cum una dintre cauzele principale ale apariției vergeturilor este variația bruscă a greutății, este important să nu ne supunem corpul la modificări extreme, fie că e vorba de creștere bruscă în greutate, fie că de o scădere semnificativă într-o perioadă scurtă de timp. Desigur, acest lucru nu prea poate fi controlat în perioada pubertății sau a unei sarcini, la femei.  

3. Acidul hialuronic și centella  

Conform Asociației Americane de Dermatologie, studiile în domeniu au arătat că multe dintre remediile considerate a preveni vergeturile… nu funcționează. În aceste studii, uleiul de măsline sau migdale, untul de cacao sau vitamina E nu au avut nici un efect semnificativ în prevenirea apariției vergeturilor.  

Anunțul de ultimă oră făcut de Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului „Matei Balş”
Recomandări

Anunțul de ultimă oră făcut de Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului „Matei Balş”

 

În schimb, se pare că produsele care conțin acid hialuronic (compus prezent în mod natural în organism și în piele, cu precădere) sau centella (plantă) ajută la prevenirea vergeturilor.  

4. O alimentație bogată în vitamine și minerale

În timp ce cremele sau uleiurile nu au un rol semnificativ ca prevenție, o alimentație care include vitaminele, mineralele sau proteinele necesare pentru o piele sănătoasă poate avea un impact benefic. Din dieta zilnică nu ar trebui să lipsească alimente bogate în vitaminele C, D și E, zincul și proteinele.  

5. Tratarea vergeturilor de îndată ce apar

Cauzele apariției vergeturilor sunt multiple și, adesea, în cazul unui procent mare din populație, nu pot fi ocolite pe deplin. Odată cu apariția vergeturilor, o măsură importantă este găsirea unui ​tratament eficient pentru vergeturi​ cât mai curând. Tratarea acestora într-o fază inițială de manifestare le poate diminua semnificativ din vizibilitate, pe termen lung.  În acest sens, medicii dermatologi sunt cei mai în măsură să ofere îndrumare pentru alegerea tratamentului corespunzător.

În funcție de cauza apariției și aspectul vergeturilor, medicii specialiști din cadrul ​Derma Elite & Laser Clinic​ recomandă tratamente cu ajutorul mai multor tipuri de laser (lasere fracționale cu CO2, lasere ce folosesc radiofrecvența bipolară fracționată etc). Aceste proceduri sunt adesea completate de alte măsuri menite să asigure un plan de tratament cât mai eficient.  

Close
Închide
  Close