Prin finanțarea oferită de un portal care vinde apartamente noi în București, eDezvoltator.ro, fundația are acum un nou website. Cu ajutorul acestuia, ea își poate promova online activitatea și poate primi chiar și donații.

Fundația Visul Luanei – despre începuturile proiectului

Dr. Ana-Lucia Udrescu, sau Luana, pentru prieteni, era un medic veterinar extrem de dedicat ajutorării animalelor, pentru care nicio viață nu era prea mică pentru a fi salvată. Visul ei era acela de a înființa o clinică socială, al cărei scop să fie îngrijirea animalelor în nevoie, indiferent de specie.Un cumplit accident i-a curmat însă prematur viața, în anul 2014. Familia și prietenii ei au înființat în memoria Luanei o fundație, care să îi ducă mai departe visul – acela ca animalele să aibă o șansă la îngrijiri medicale de specialitate, unde banii să nu fie un criteriu de selecție a cazurilor tratate.

Fundația Visul Luanei are sub umbrela sa trei ramuri – Centrul de Salvare și Reabilitare a  Animalelor Sălbatice,  clinica socială Green Vetcare, ce se ocupă de animale de companie, dar și o ramură ce coordonează proiecte de plantări, ecologizări și programe educative și oferă anual Premiul Luana pentru Altruism și Compasiune în Medicina Veterinară.

Un proiect esențial al fundației este Centrul de Salvare și Reabilitare al Animalelor Sălbatice, singura organizație de acest tip din sudul României. Activitatea sa exemplară a devenit un adevărat reper la nivel național, iar serviciile lor sunt gratuite, bazate în totalitate pe donații private.Echipa Green Vetcare este condusă de dr. Irina Corbu-Rudnic, misiunea sa fiind stoparea fenomenului abandonului puilor nedoriți, prin sterilizarea gratuită a animalelor de companie cu și fără stăpân.

Centrul de Salvare și Reabilitare al Animalelor Sălbatice

Situat în comuna Popești-Leordeni, la ieșire din capitală, centrul este coordonat de către medicul Ovidiu Roșu și încearcă să ofere un suport medical de specialitate animalelor sălbatice găsite în impas de supraviețuire, având ca scop tratarea, reabilitarea și eliberarea lor ulterioară.

Activitatea acestuia se desfășura  la început în același sediu cu clinica Green Vetcare, însă creșterea rapidă a numărului de solicitări și lipsa de spațiu, a determinat înființarea unui centru special. Aici sunt aduse animale sălbatice din diverse specii, în cea mai mare parte păsări, dar și mamifere (vulpi, căprioare, arici etc.) și reptile.

Un aspect demn de menționat este prezența liliecilor pe care organizația îi adăpostește anual pe perioada iernii. Este vorba despre exemplare salvate din diverse situații semnalate de oameni, pentru care centrul asigură hrana și îngrijirile medicale pe durata hibernării artificiale. Aceștia sunt eliberați primăvara și monitorizați cu ajutorul colegilor de la Wilderness Research and Conservation.

Eforturile fundației se concentrează pe tratamentul medical și reabilitarea animalelor care ajung la centru, până când acestea pot fi eliberate acolo unde le este locul – în natură. Dacă la începuturile sale, fundația primea cam 2-300 de cazuri pe an, cifra anuală a crescut rapid la câteva mii. Astfel, numai în 2020, organizația s-a ocupat de mai mult de 2.500 de animale, ducând bilanțul activității lor de până acum la peste 8.500 de viețuitoare, din 140 de specii diferite

Unul dintre mesajele cele mai importante pe care Fundația Visul Luanei vrea să le transmită este că intervenția umană trebuie evitată, atunci când animalele sălbatice nu se află în pericol iminent, iar deținerea lor este interzisă prin lege. În cazul pacienților care ajung, totuși, la centru, medicii de aici își rezervă dreptul de a decide ce este mai bine pentru aceștia. În principiu, locul animalelor sălbatice este în natură, așadar scopul final este reabilitarea și eliberarea lor, într-un mediu cât mai ferit de oameni.

eDezvoltator.ro donează un website pentru a promova cauza fundației

Portalul de ansambluri rezidențiale noi din București și Sibiu eDezvoltator.ro a dorit să sprijine organizația, impresionat de dedicarea cu care aceasta a luptat pentru construirea de la zero a Centrului de Salvare și Reabilitare al Animalelor Sălbatice. Eforturile lor continue de a-și susține activitatea exclusiv din donații, dar și creșterea constantă a numărului de cazuri reabilitate cu succes, reprezintă o carte de vizită excelentă a acestora.

Astfel, prin intermediul Programului său de Implicare Socială, eDezvoltator.ro a donat în 2020 un website, executat de echipa CELSO. Agenția de marketing a asigurat servicii de webdesign, web development și optimizare SEO. Conceptul este unul minimalist, iar culoarea predominantă este verde, în ton cu sigla fundației și filosofia sa îndreptată spre natură.

Website-ul rezultat include și o secțiune de donații, unde oamenii pot susține activitățile fundației, fie prin contribuții directe, fie prin redirecționarea a 3,5% din impozitul anual pe profit. Aici se poate vedea și felul în care Centrul de Salvare și Reabilitare al Animalelor Sălbatice își gestionează fondurile, pentru o idee mai clară asupra costurilor zilnice pe care le implică eforturile lor.

Expunerea cauzei lor în mediul online, dar și o metodă eficientă de strângere de fonduri sunt un avantaj important pentru eforturile lor, pe termen lung. Portalul ce promovează apartamente noi în București și Sibiu – eDezvoltator.ro a avut inițiativa susținerii lor și a finanțat acest website, iar rezultatele sunt excelente. Echipa CELSO va continua să asigure optimizarea și creșterea acestuia, pe parcursul anilor următori, servicii oferite gratuit prin eDezvoltator.ro.

Cum se ascundea Marica cu amantele! Ilinca Vandici, dezvăluiri incredibile
PARTENERI - GSP.RO
Cum se ascundea Marica cu amantele! Ilinca Vandici, dezvăluiri incredibile
INCREDIBIL! Ce face acum femeia care l-a părăsit pe Mihai Neșu! E halucinant ce se întâmplă
Playtech.ro
INCREDIBIL! Ce face acum femeia care l-a părăsit pe Mihai Neșu! E halucinant ce se întâmplă
Caz incredibil la Braşov. Fetiţă de doi ani înecată şi declarată moartă, observată după o oră că are puls
Observatornews.ro
Caz incredibil la Braşov. Fetiţă de doi ani înecată şi declarată moartă, observată după o oră că are puls
Horoscop 17 aprilie 2021. Peștii beneficiează de o formă de protecție care nu se manifestă cum vor ei
HOROSCOP
Horoscop 17 aprilie 2021. Peștii beneficiează de o formă de protecție care nu se manifestă cum vor ei
Exclusiv. Vlad Voiculescu face dezvăluiri șocante: „Am primit mai multe amenințări cu moartea”
Știrileprotv.ro
Exclusiv. Vlad Voiculescu face dezvăluiri șocante: „Am primit mai multe amenințări cu moartea”
Crimă înfiorătoare. Marele campion al ţării, otrăvit şi ucis de o tânără de 18 ani. Sportivul a primit „Respiraţia diavolului”
Telekomsport
Crimă înfiorătoare. Marele campion al ţării, otrăvit şi ucis de o tânără de 18 ani. Sportivul a primit „Respiraţia diavolului”
Află cât de profitabile sunt economiile tale (PUBLICITATE)
PUBLICITATE
Află cât de profitabile sunt economiile tale (PUBLICITATE)