Salamul de biscuiți face parte din lista rețetelor clasice, dar bune de consumat în orice perioadă. O porție dulce este bine meritată și pe masa de sărbători, așa că mai jos îți spunem ce rețete de salam de biscuiți poți încerca să pregătești.

Rețete pentru salam de biscuiți

Salam de biscuiți – rețetă de post

Ingrediente

  • 250 gr de biscuiți simpli;
  • 150 gr miez de nucă;
  • 150 gr gem de caise;
  • 250 gr rahat roșu și verde;
  • 50 gr stafide;
  • O lingură de portocală confiată;
  • 75 ml de rom sau esență de rom;
  • 50 gr cacao;
  • 30 ml ulei vegetal;
  • O lingură extract de vanilie;
  • 2 linguri fulgi de cocos.

Mod de preparare

Pentru început, pune stafidele într-un bol și adaugă romul sau esența de rom deasupra și lasă-le la înmuiat pentru o oră. Între timp, pregătește biscuiții. Rupe-i în bucăți mai mici, cam de 1-2 cm, și pune-i într-un bol. Din cantitatea de nuci, jumătate le vei mărunți cu cuțitul și jumătate le vei măcina. În felul acesta, salamul de biscuiți va avea o textură aparte.

Peste biscuiții mărunțiți adaugă cacao, nucile măcinate și cele tocate și rahatul pe care l-ai tăiat înainte în bucățele mici. Amestecă toate ingredientele. Peste stafide și lichidul care le acoperă, adaugă extractul de vanilie, uleiul, gemul de caise și portocala confiată și amestecă totul foarte bine.

EXCLUSIV. PNRR-ul avansează în ritm de melc. Zeci de restanțe ale Guvernului Ciolacu. România riscă să piardă miliarde de euro
Recomandări
EXCLUSIV. PNRR-ul avansează în ritm de melc. Zeci de restanțe ale Guvernului Ciolacu. România riscă să piardă miliarde de euro

Compoziția lichidă se adaugă treptat peste amestecul de biscuiți și rahat și se omogenizează toată compoziția până sunt integrate bine toate ingredientele.

Știi cum să prepari cea mai bună prăjitură Fanta

Se pregătesc două coli de hârtie de copt, iar compoziția de salam de biscuiți se împarte în mod egal pe acestea. Cu ajutorul hârtiei de copt se rulează compoziția de salam de biscuiți sub forma unui cilindru și se presează bine, astfel încât să nu existe în interior niciun fel de goluri. La capete se strânge hârtia de copt, astfel încât să se sigileze bine totul. Se pun la frigider ambele porții de salam de biscuiți și se păstrează peste noapte.

A doua zi, salamul de biscuiți se desface din hârtia de copt și se trece prin fulgii de cocos. Se feliază cu un cuțit bine ascuțit câte o felie pe rând și salamul de biscuiți poate fi consumat proaspăt.

Cum se face salamul de biscuițiIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

Salam de biscuiți cu nuci și mascarpone

România, între țările care vor pierde zile de vreme confortabilă în următorii ani. Balcanii, zona cea mai afectată din Europa de schimbările climatice
Recomandări
România, între țările care vor pierde zile de vreme confortabilă în următorii ani. Balcanii, zona cea mai afectată din Europa de schimbările climatice

Ingrediente

  • 250 gr de biscuiți clasici;
  • 250 gr mascarpone;
  • 125 gr ciocolată neagră;
  • 80 gr miez de nucă;
  • 50 gr zahăr pudră vanilat;
  • 50 gr zahăr pudră sau fulgi de cocos;
  • 1-2 lingurițe esență de rom;
  • Un praf de sare.

Mod de preparare

Miezul de nucă se mărunțește și se pune la prăjit într-o tigaie neaderentă, la foc mic. Se lasă pentru 3-4 minute, după care se pune într-o farfurie până se răcește complet. Ciocolata neagră se topește la bain-marie, după care se lasă să se răcească și să atingă temperatura camerei.

Într-un bol încăpător se pune crema de mascarpone, cacaua, zahărul pudră vanilat și se amestecă toate ingredientele până se obține o cremă omogenă. Ciocolata topită se adaugă peste biscuiții mărunțiti în bucățele mici, după care se adaugă și nucile, praful de sare și esența de rom. Se amestecă totul foarte bine.

Vascul cu toate ingredientele se pune la frigider pentru 30-40 de minute, după care se ia aluatul și se pune pe o bucată de hârtie de copt și se rulează sub forma unui cilindru. Se învelește salamul de biscuiți în folie alimentară și se păstrează la frigider pentru aproximativ o oră sau chiar în congelator pentru 15-20 de minute.

Se scoate de la rece, se îndepărtează folia alimentară, se dă prin zahărul vanilat sau prin fulgii de cocos, după care se taie salamul de biscuiți în felii de dimensiuni potrivite.

Ionela Maria Ciolan, cercetătoare în politica de securitate a UE: „Europa nu mai este sigură. Trebuie să ne pregătim pentru o eră de competiție geopolitică acerbă”
Recomandări
Ionela Maria Ciolan, cercetătoare în politica de securitate a UE: „Europa nu mai este sigură. Trebuie să ne pregătim pentru o eră de competiție geopolitică acerbă”

Salam de biscuiți – rețetă simplă

Ingrediente

  • 500 g biscuiţi simpli;
  • 100 g zahăr;
  • 100 ml lapte;
  • 100 g unt;
  • 300 g rahat;
  • 300 g nuci;
  • 50 g stafide;
  • 2-3 linguri rom;
  • 3 linguri cacao;
  • 1 linguriță coajă de lămâie sau de portocale;
  • 1 linguriță zahăr pudră sau cacao.

Mod de preparare

Stafidele se curăţă, se spală cu apă călduţă şi se lasă la uscat pe o hârtie absorbantă. Se pun apoi într-un vas mai mic, se stropesc cu rom şi se lasă la macerat. Nucile se usucă în cuptorul încins, 10-15 minute, apoi se curăţă de coajă şi jumătate se dau prin maşina de tocat, iar cealaltă jumătate se toacă mărunt.

Biscuiţii se zdrobesc astfel încât să se obţină bucăţi mici de aproximativ 1 cm, iar rahatul se taie cubuleţe mici. Într-un vas de 2-3 l se face un sirop din zahăr şi lapte, apoi se adaugă untul şi cacaua. Se amestecă bine până se omogenizează şi se lasă să se răcească.

Se amestecă cu nuca măcinată, biscuiţii pisaţi, rahatul, stafidele, coaja de lămâie şi nucile tocate. Dacă se obţine o compoziţie prea tare se mai adaugă o lingură de rom, iar dacă este prea moale se mai adaugă 2-3 biscuiţi pisaţi.

Totul se pune pe o foaie de copt pudrată cu zahăr sau cacao şi se formează un cilindru gros, foarte compact, de 5-6 cm. Se păstrează la rece 3-4 ore, apoi se taie felii.

Sursă rețetă: Retete.unica.ro

Sursă foto: Shutterstock.com și 123rf.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentarii (1)

Roxana22   •   09.09.2023, 14:44

retete excelente

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Alimentul care e la mare căutare înainte de Paște. Numărul comenzilor a explodat în România
FANATIK.RO
Alimentul care e la mare căutare înainte de Paște. Numărul comenzilor a explodat în România
Gestul disperat făcut de Oana Lis! Nu mai face față cheltuielilor și a luat decizia radicală
Viva.ro
Gestul disperat făcut de Oana Lis! Nu mai face față cheltuielilor și a luat decizia radicală
Sora lui Mircea Badea: „Nu mai e de trăit în Italia”. Naty Badea și anunțul care a surprins pe toată lumea. Ea și fiica ei locuiesc acolo de 3 ani
Libertateapentrufemei.ro
Sora lui Mircea Badea: „Nu mai e de trăit în Italia”. Naty Badea și anunțul care a surprins pe toată lumea. Ea și fiica ei locuiesc acolo de 3 ani
Ionuț Cercel, prima reacție după ce campioana Inter Milano a sărbătorit titlul din Italia pe melodia sa „Made in Romania”: „O mare bucurie în suflet”
GSP.RO
Ionuț Cercel, prima reacție după ce campioana Inter Milano a sărbătorit titlul din Italia pe melodia sa „Made in Romania”: „O mare bucurie în suflet”
Planta plină de vitamine pe care românii evită să o consume din cauza aspectului ei. E bună pentru cei cu diabet sau probleme de digestie
FANATIK.RO
Planta plină de vitamine pe care românii evită să o consume din cauza aspectului ei. E bună pentru cei cu diabet sau probleme de digestie
Un șofer și-a verificat TIR-ul înainte de a ieși din țară prin Timiș. Ce a văzut l-a făcut să sune la 112
Știrileprotv.ro
Un șofer și-a verificat TIR-ul înainte de a ieși din țară prin Timiș. Ce a văzut l-a făcut să sune la 112
Celine Dion zguduie internetul cu o ședință foto la care nimeni nu se aștepta! Cum a pozat la 56 de ani, după ce a fost diagnosticată cu o boală incurabilă
Unica.ro
Celine Dion zguduie internetul cu o ședință foto la care nimeni nu se aștepta! Cum a pozat la 56 de ani, după ce a fost diagnosticată cu o boală incurabilă
"Cei mai mari fotbalişti ai României? Nici Dobrin, nici Hagi". Victor Piţurcă i-a numit pe cei mai tari: "Fantastici! Fiecare de la 50 de milioane în sus"
Orangesport.ro
"Cei mai mari fotbalişti ai României? Nici Dobrin, nici Hagi". Victor Piţurcă i-a numit pe cei mai tari: "Fantastici! Fiecare de la 50 de milioane în sus"
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Observatornews.ro
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Horoscop 24 aprilie 2024. Berbecii suferă astăzi de o lentoare neobișnuită, care îi poate scoate din sărite, la un moment dat
HOROSCOP
Horoscop 24 aprilie 2024. Berbecii suferă astăzi de o lentoare neobișnuită, care îi poate scoate din sărite, la un moment dat

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI