Mergi direct la conținut »
Sfaturi pentru viața sexuală în vremea coronavirusului: ”Partenerul tău de sex cel mai sigur ești chiar tu”
Relații Libertatea > Lifestyle > Relații > Sfaturi pentru viața sexuală în vremea coronavirusului: ”Partenerul tău de sex cel mai sigur ești chiar tu”

Sfaturi pentru viața sexuală în vremea coronavirusului: ”Partenerul tău de sex cel mai sigur ești chiar tu”

O viață socială redusă la minimum din dorința de a limita răspândirea coronavirusului poate avea repercursiuni și asupra vieții sexuale. Pentru că boala se transmite inclusiv prin salivă, Departamentul de Sănătate al primăriei orașului New York a realizat ghidul vieții sexuale în vremea coronavirusului.

De Cătălin Apostol,

Înaintea sfaturilor propriu-zise, documentul întocmit de specialiștii americani le reamintește celor tentați să facă sex în această perioadă că virusul Covid-19 se poate transmite de la o persoană la alta la distanță de circa 2 metri, când cel infectat tușește sau strănută, sau prin contact direct, cu ajutorul salivei și mucuzităților.

Specialiștii mai atrag atenția că virusul a fost identificat în materiile fecale ale unor persoane infectate (aviz amatorilor de sex anal), că deocamdată nu a fost depistat în spermă și în lichidul vaginal și că alte coronavirusuri nu se transmit eficient prin contact sexual.

Fă sex cu persoane apropiate ție

sex cu persoane apropiate ție: acesta este primul din seria de sfaturi pentru viața sexuală în vremea coronavirusului. ”Partenerul tău de sex cel mai sigur ești chiar tu”, afirmă specialiștii.

Covid-19 nu se transmite prin masturbare, mai ales dacă îți speli mâinile (și eventualele jucării sexuale) cu apă și săpun cel puțin 20 de secunde, înainte și după sex.

Departamentul de Sănătate al primăriei orașului New York

Pe locul 2 în topul celor mai siguri parteneri pentru sex este persoana cu care trăiești. Având contacte strânse, inclusiv sexuale, cu un număr foarte mic de oameni ajuți la prevenirea răspândirii coronavirusului, subliniază specialiștii.

Evită contactul direct, inclusiv cel sexual, cu persoane din afara gospodăriei tale. Dacă, totuși, faci sex cu alții, redu la mimimum numărul partnerilor, se spune în ghidul întocmit de departamentul de sănătate al primăriei orașului New York.

Mesajul infirmierei care l-a invitat pe secretarul de stat Raed Arafat să lucreze cu ea a devenit viral. ”Am vrut știe ce facem noi într-un spital și să ne trimită echipament”
Recomandări

Mesajul infirmierei care l-a invitat pe secretarul de stat Raed Arafat să lucreze cu ea a devenit viral. ”Am vrut știe ce facem noi într-un spital și să ne trimită echipament”

 

Dacă obișnuiești să-ți găsești partneri online sau dacă lucrezi în domeniul sexului, ar fi bine să renunți o vreme la întâlnirile directe. Videochat-ul sau sextingul pot reprezenta variante de înlocuire, afirmă specialiștii.

Fi atent când faci sex

Aceasta este a doua categorie de sfaturi pentru viața sexuală în vremea coronavirusului.

Covid-19 se transmite foarte ușor prin sărut. Evită să săruți persoane care nu fac parte din cercul tău de persoane foarte apropiate.

Rimmingul (oral sau anal) poate favoriza transmiterea Covid-19. Virusul prezent în fecale îți poate ajunge în gură.

Folosite în special în timpul sexului și anal, prezervativul și diga dentară (n.r. – sistemul de izolare cu folie elastică a câmpului operator în stomatologie) pot reduce contactul cu saliva sau materiile fecale.

Spălatul înainte și după actul sexual este mai important ca niciodată: spală-ți mâinile cu apă și săpun măcar 20 de secunde, spală jucăriile sexuale cu săpun și apă caldă, dezinfectează tastaturile sau ecranele dispozitivelor pe care le folosești la comun cu alte persoane (pentru videochat sau pentru privit materiale pornografice, de exemplu).

Cum va funcționa amânarea ratelor: termenul maxim e de nouă luni, nu se percep taxe suplimentare
Recomandări

Cum va funcționa amânarea ratelor: termenul maxim e de nouă luni, nu se percep taxe suplimentare

 

Renunță la sex dacă tu sau partenerul tău nu vă simțiți bine

Aceasta este a treia categorie de sfaturi pentru viața sexuală în vremea coronavirusului.

Dacă tu sau partnerul tău sunteți suspectați de infectare cu Covid-19, renunțați neapărat la sex și la sărutat.

Dacă nu te simți bine, este posibil ca în scurt timp să apară simptome specifice coronavirusului: febră, tuse, respirație greoaie.

Este indicat să renunți la sex și dacă tu sau partnerul tău aveți o problemă de sănătate care poate provoca o îmbolnăvire mai gravă cu Covid-19 (afecțiuni pulmonare, cardiace, diabet, cancer sau boli care afectează sistemul imunitar, precum HIV).

Protejează-te contra HIV, alte boli cu transmitere sexuală și evită să rămâi însărcinată

În această ultimă categorie de sfaturi pentru viața sexuală în vremea coronavirusului este reamintit că prezervativul este un bun mijloc de prevenție și li se transmite femeilor ”să se asigure că dispun de un mijloc de contracepție eficient pentru următoarele săptămâni”.

Close
Închide
  Close