Prânz – la prânz organismul are nevoie de mai mulţi „carbohidrati buni”, dar nu la fel de mulţi precum dimineaţa. Restul de energie corpul îl va avea din rezervele de grăsime care se găsesc în organism. Combină, prin urmare, proteine (de exemplu piept de pui) cu carbohidrati (de exemplu, fidea sau orez). Chiar şi 1-2 linguri de grăsime, cum ar fi uleiul de măsline sunt permise. Această combinaţie alimentară menţine nivelul zahărului din sânge stabil şi astfel se evită anumite pofte.
După masa de prânz – aici e momentul petru mici păcate. Puteţi mânca acum tort sau ciocolată, dar într-o cantitate moderată.
Gustarea de după-amiaza -se recomandă proteine vegetale pure (cum ar fi o ceaşcă de lapte degresat, iaurt).
Cină- evitaţi seara sa serviţi carbohidraţi (cu excepţia legumelor).
Lista alimentelor recomandate de nutriţioniştii nemţi:
Mic dejun
Fulgi de ovăz – conţin mult magneziu, fier, vitamina B.
Miez de seminţe de floarea soarelui – îmbunătăţeşte mucoasa intestinală.
Seminţe de dovleac – asigură fitochimicale pentru organism
Seminţe de pin – stimulează hormonul de saţietate.
Pâinea integrală – este bogată in fibre.
Pâine de secară – imbunătăţeşte digestia.
Pâine integrală din grâu – oferă suficientă vitamnina B pentru o zi întreagă
Dulceaţă de casă – satisface nevoia de dulce.
Câteva grame de zahăr vanilat – mai bun şi mai sănătos decât zahărul nomal
Sucul de grapefruit – foarte bun pentru apetit.
Kiwi – oferă o mulţime de vitamina C. Foarte bun pentru celulită şi grăsime.
Agrişe – sunt bogate în magneziu şi calciu.
Mango – satisface pofta de dulce.
Caise – conţinutul ridicat de beta-caroten protejează pielea.
Mere – reglementează procesul de digestie.
Pere – conţin potasiul necesar organismului
Ananas – importantă sursa de enzime
Sunca – ajută la bunul mers al metabolismul.
Piept de curcan – arde grăsimile.
Preparate din carne de bovină – taie senzaţiaa cută de foame
Şuncă prăjită – organismul are nevoie şi de grăimi şi de preferat să se consume dimineaţa sau la prânz
Brânză topită, maxim 30 % grăsime – ajută dezvoltarea sistemului osos.
Caşcaval – conţine calciu
Caşcaval pane – bogat în zinc
Lapte (1,5% grăsime) – conţine proteine necesare corpului
Lapte de soia – reduce riscul de dezvoltare a osteoporozei.
Iaurt de soia – arde grăsimile
Gustarea de dimineaţă
Rodie – oferă potasiu şi calciu şi îţi dă multă energie.
Căpşuni – îmbunătăţesc performanţele mentale.
Banane – ajută la combaterea stresului, furnizeaza energie rapid.
Smochine – oferă un impuls de energie sănătos.
Coacăze negrue cu fibre – stimulează bunul mers al intestinelor.
Zmeură – te ajută împotriva constipaţiei.
Pepene galben – tonifică pielea
Piersici – oferă multă vitamina B, bune pentru un păr frumos, o piele fermă.
Afinele – întăresc sistemul imunitar
Murele – conţin fier mult.
Cireşele – foarte bune pentru organism, conţin multă vitamica C
Portocalele – ideale pentru arderea grăsimilor.
Prune uscate – menţin stabil nivelul de zahăr din sânge.
Covrig – dă putere organismului.
Pâine prăjită – îţi dă energie.
Tartă cu fructe – este bogat în aminoacizi, important pentru masa musculară.
Chefir cu fructe (1,5% grăsime) – satisface foamea pentru dulciuri
Iaurt de fructe (1,5% grăsime) este bun pentru sistemul imunitar şi digestie.
Migdale – menţin nivelul de zahăr din sânge stabil.
Prânz
Piept de curcan – are un conţinut de grăsimi de doar un procent.
Piept de pui – oferă proteine grase, dar bune pentru organism.
Cârnaţi la grătar – bogaţi în L-carnitină, esenţială pentru arderea grăsimilor
Cremwurşti – scăzuţi în calori
Friptură de porc – menţine metabolismul activ.
Carne de vită – este bogată în zinc şi fier. Bună pentru pierderea rapidă în greutate.
O friptura din carne puţin mai grasă – induce o stare de saturaţie.
Brânză tofu – reprezintă o sursă de aminoacizi esenţiali care ajută la arderea caloriilor
Jambon afumat cu salată – o sursă foarte bună de energie
Cuburi de brânză Gouda (până la 30% grăsime) – conţin zinc mult.
Ton (în apă sau în suc propriu) – reduce senzatia de foame.
Linte – foarte bune într-o dietă
Fasole albă – ajută la arderea grăsimilor din jurul taliei.
Cartofi copţi – conţin amidon,care intră în sânge şi diminuează senzaţia de foame.
Spaghete – o porţie medie asigură saturaţia pentru o masă.
Orez – este bogat in potasiu, care este şi el necesar corpului.
Anghinare – menţine nivelul de zahar din sange stabil
Conopidă – întăreşte sistemul imunitar.
Broccoli – este bun pentru oase puternice
Chili – stimulează metabolismul pentru a arde mai multe calorii.
Fenicul – aduce un raport în activitatea vezicii biliare. Grăsimile pot fi digerate mai uşor
Praz – scade tensiunea arterială
Pătrunjel – sursă importantă de vitamina C
După masa de prânz
Lapte de cocos – nu conţine colesterol
Ciocolată amară -stopeayă pofta de dulce.
Ceaiul verde – conţine antioxidanţi care contribuie la topirea grăsimii
Unt din lapte – oferă calciu pentru oase puternice.
Iaurt (o ceaşcă, 1,5% grăsime, fără adaos de zahăr)- previne obezitatea.
Zer: stimulează metabolismul.
Chefir, lapte acru – ajută la o flooră intestinală sănătoasă.
Roşie – mâncate regulat previn cancer.
Morcovi: Beta carotenul asigură o vedere bună şi o piele fermă.
Castraveţii – contribuie la un ciclu normal al rinichilor.
Gulie – creează un balon gastric în stomac, provocând astfel o saturaţie pe termen lung.
Boia: facilitează eliminarea de grăsime din organism
Cină
Somon – conţine omega 3 şi acizi graşi de care organismul are nevoie
Hering – conţine multă vitamina D
Macrou: la fel ca in cazul Somonului, conţine Omega 3 şi acizi graşi
Peşte afumat – 100 gr, repreyintă necesarul zilnic de vitamina B12
Cod – ajută la arderea grasimilor.
Spanac – oferă vitaminele C, E şi beta-caroten. Acest lucru aduce beneficii întregului corp, oaselor, inimii, intestinelor, pielii şi ochilor
Creveţi – conţin mult iod şi ajută glanda tiroidă
Cotlet de mânzat – conţine substanţe importante pentru producţia de hormoni de creştere.
Carne de miel – este bună pentru silueta ta! Corne puţine grăsimi.
Ouă fierte – foarte bune pentru sănătate dacă se consumă moderat
Branză Feta – foarte bună pentru musculatură
Pangasius: contine iod şi amino-acizi valoroaşi.
Fasole verde – oferă saturaţie pe termen lung
Salată Iceberg – fosrte sănătoasă, conţine multe vitamine
Cicoare: conţine substanţe amare, care stimulează fluxul de bilă şi ficat, în procesul de detoxifiere
Varză – bogată în vitamine şi cu conţinut scăzut de calorii