Întrebările despre viitorul războiului sunt o prezență obișnuită a dezbaterii politice, a analizei strategice și a ficțiunii populare. Unde ar trebui să căutăm noi pericole? Ce planuri viclene poate avea un agresor? Care sunt cele mai bune forme de apărare? Cum ar putea fi păstrată pacea sau rezolvat conflictul?

De la haosul francez de la Sedan, din 1870, la insurgențele con­temporane din Irak și Afghanistan, Lawrence Freedman, un gândi­tor militar recunoscut la nivel mondial, ne dezvăluie cum cea mai mare parte a ideilor futurologilor militari de azi sunt greșite. Dar acestea își păstrează, totuși, influența.

Freedman ne demonstrează că aceia care și-au imaginat viitorul războiului au avut adesea o imagine idealizată despre acesta ca fiind restrâns între anumite granițe, cu caracter scurt și decisiv, și au tre­cut constant cu vederea peste posibilitatea existenței unor războaie lungi – de aici persistența încăpățânată a ideii unei lovituri decisive, fie printr-o ofensivă terestră îndrăzneață, printr-o lovitură nucleară preventivă sau printr-un atac cibernetic. Tot el observă și lipsa de atenție față de războaiele civile, până ce Occidentul a început să inter­vină în acestea în timpul anilor 1990, și cum granițele dintre pace și război, dintre militar, civil și criminal devin din ce în ce mai neclare.

Cartea este disponibilă la punctele de difuzare a presei, începând de miercuri, 13 noiembrie, la prețul de 24,99 lei.

Dacă ești pasionat de istorie, sigur îți va plăcea colecția de bancote și timbre din Al Doilea Război Mondial. Caută volumele la chioșc. În fiecare marți, apare un volum nou care conține – două bancnote, două colițe cu timbre și o revistă.

Citeşte şi:

Operațiunea Colibri – Noaptea asasinilor – 30 iunie 1934

Istoria celui de-al Doilea Război Mondial, altfel de cum o știm, prin bancnote și timbre | PENTRU COLECȚIONARI

”Stasiland – povești din spatele Zidului Berlinului”, de Anna Funder | RECOMANDARE DE CARTE

Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile: "E posibil să fi scăpat copilul". Cand a cerut înregistrările de pe camere a primit un raspuns incredibil
GSP.RO

Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile: "E posibil să fi scăpat copilul". Cand a cerut înregistrările de pe camere a primit un raspuns incredibil

Horoscop 26 februarie 2020. Leii au motive să fie nemulțumiți azi
HOROSCOP

Horoscop 26 februarie 2020. Leii au motive să fie nemulțumiți azi